Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula jedna osoba

Ministarstvo obrane objasnilo zašto je na mjestu tragične nesreće bila vojna policija

Očevid na mjestu nesreće ministra Marija Banožića - 8
Očevid na mjestu nesreće ministra Marija Banožića - 8 Foto: Ivan Peric/Cropix
Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u subotu da ministar obrane izvan službenih dužnosti svoje privatne aktivnosti može obavljati bez pratnje osiguranja te objasnilo što je na mjestu nesreće radila vojna policija.

"Ministar obrane izvan obavljanja službenih dužnosti u mogućnosti je bez pratnje osiguranja, a koje mu pripada kao štićenoj osobi druge kategorije, obavljati svoje privatne aktivnosti", priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH) nakon što je donedavni ministar Mario Banožić u svom privatnom vozilu jutros sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

MORH je odgovorio i na upite što je vojna policija radila na očevidu nesreće.

"Policija, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, redovito izvještava vojnu policiju o postupanju prema djelatnicima MORH-a i pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga (GSOSRH), koja u tom slučaju izlazi na mjesto događaja i prikuplja podatke za potrebe bilježenja i izvješćivanja u skladu sa čl. 12. st. 1. tč. 11. Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima", objasnili su iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Zdravko Jakop Ranjen u ratu Tko je čovjek koji je zamijenio Banožića? Na čelu MORH-a brigadni general, pogledajte što ima u imovinskoj kartici

"U skladu s navedenim, očevid na mjestu događaja provodilo je nadležno državno odvjetništvo i policijski službenici MUP-a, odnosno nije se radilo o postupanju vojne policije u smislu provođenja očevida na mjestu događaja ili bilo kojeg drugog postupanja radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do predmetne prometne nesreće, nego samo o provedbi vojnopolicijskih poslova bilježenja i izvješćivanja", navodi se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene