Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo financija uplatilo novac RIZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na račun RIZ-Odašiljača d.d. Ministarstvo financija uplatilo je 88.162.490 kuna, epilog je nakon današnjeg prosvjeda radnika RIZ-a ispred Ministarstva financija kojim su tražili uplatu sredstava dobivenih iz procesa sukcesije imovine bivše SFRJ.

Iz Ministarstva financija priopćeno je kako je ono u 11 sati dalo nalog da se sredstva za dokapitalizaciju RIZ-Odašiljača d.d. iz Zagreba s posebnog računa na kojemu su bila deponirana od 28. svibnja ove godine, uplate na račun društva jer su se za to ispunili uvjeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snažna potražnja Prvi put od ulaska u europodručje: Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala prve obveznice Prosvjed ZET-a - 2 Na ulici tristotinjak zaposlenih Prosvjed radnika ZET-a, prijete i štrajkom: "Busevi voze na 'ćelavim' gumama, pola 'novih' tramvaja se raspalo." Oglasio se i Tomašević

Ministarstvo stoga, navodi se u priopćenju, ne vidi razloge današnjem prosvjedu radnika RIZ-a.

Stotinjak radnika prosvjedom, koji je počeo u 12 sati, tražilo je uplatu novca koji je RIZ zaradio 80-ih godina prošlog stoljeća poslovima u Iraku (17 milijuna dolara), a koji je prvotno zbog raspada SFRJ bio blokiran u Americi, a potom bio doznačen na račun Ministarstva finacija.

Nakon što su oko pola sata bučno prosvjedovali, tražeći uplatu novca i prozivajući Ministarstvo financija, predstavnici tvrtke primljeni su na razgovor s kojega su vrlo brzo izašli pred okupljene radnike te ih obavijestili da im je uplaćeno nešto više od 88 milijuna kuna.

Glavni direktor Darko Cvjetko nakon sastanka u Ministarstvu novinarima je rekao kako su sredstva prebačena, te je zahvalio Ministarstvu financija i dodao kako sada slijedi nastavak rada i razvoja tvrtke.

Financijski direktor Milić Bijelić nakon sastanka novinarima je rekao kako je to logičan potez jer si, ustvrdio je, "jedno ministarstvo nije moglo dozvoliti da ruši pravno-ekonomski poredak države".

"Ministarstvo financija 23 dana je nasilno priječilo transfer novca bez ikakve zakonske osnove, suprotno svim zakonskim propisima", rekao je Bijelić na prosvjedu.

Zadovoljstvo razvojem događaja izrazio je i sindikalni povjerenik Safet Čučuk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene