Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Činimo sve u zaštiti branitelja'

Ministarstvo branitelja prosvjednike zove na razgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu danas održanog skupa na središnjem zagrebačkom trgu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti priopćilo je kako ono čini sve u zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja te da Ministarstvo pravosuđa poduzima sve kako bi se što prije riješio slučaj uhićenog hrvatskog branitelja Tihomira Purde.

'Napominjemo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dosljednom provedbom Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji čini sve kako bi se osigurao dostojanstven život svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji', stoji u reakciji na prosvjed na kojem su prozvani i predstavnici hrvatskih vlasti zbog lošeg odnosa prema braniteljima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prizivaju prisebnost i suzdržanost Pružili ruku mira: Kina želi posredovati u smirivanju sukoba na Bliskome Istoku Slika nije dostupna Tema dana Tko bi trebao riješiti problem lažnih branitelja?

Ministarstvo branitelja također podsjeća da su vrata tog ministarstva širom otvorena za sve hrvatske branitelje, a organizatore današnjeg skupa poziva na razgovor.

>> Josipović: Branitelji su zaslužni za priznatu RH

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se danas na središnjem zagrebačkom trgu kako bi, u organizaciji inicijative 'Stop progonu hrvatskih branitelja' koja okuplja više braniteljskih udruga, prosvjedovalo zbog 'neosnovana progona hrvatskih branitelja' te 'nedopustivog i ignorantskog odnosa vlasti' koja bi ih, kako su rekli, trebala štititi od progona. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene