Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast napetosti

Reakcija MVEP-a nakon što je Srbija protjerala hrvatskog diplomata: "Ovo je korak prema pogoršanju međusobnih odnosa"

Stigao je odgovor Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) personom non grata proglasilo Hrvoja Šnajdera, prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji.

Nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije (MSP) nepoželjnom osobom proglasilo prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Srbiji Hrvoja Šnajdera, stigao je odgovor hrvatskog Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u kojem odbacuju osnovu MSP-a za protjerivanjem Šnajdera.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izražava žaljenje zbog odluke Republike Srbije da prvog tajnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu proglasi personom non grata.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Hrvoje Šnajder Srbija hrvatskog diplomata proglasila personom non grata: Srpski portali objavili nevjerojatan razlog

U potpunosti odbacujemo osnovu za protjerivanje akreditiranog hrvatskog diplomata. Navedena odluka Republike Srbije predstavlja korak prema pogoršanju međusobnih odnosa, kao i daljnjoj destabilizaciji osjetljivih regionalnih političko-sigurnosnih prilika u vrijeme kada je stabilnost na jugoistoku Europe od iznimne važnosti za cijelu Europu.

Zabrinjava nas što protjerivanje hrvatskog diplomata predstavlja dodatni pritisak na djelatnike hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, koji se osobito manifestira u predizborno vrijeme u Republici Srbiji. S tim u vezi, izražavamo žaljenje što se anticipirana eskalacija odnosa od strane Republike Srbije u ovo vrijeme realizirala drastičnom odlukom o protjerivanju diplomata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozilo mađarskih registracija Prevozio migrante i probio naplatnu postaju kod Vrbovskog: Uspio je pobjeći policiji

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zadržava pravo odgovoriti na ovaj potez u vrijeme i na način koji odabere", poručili su iz ministarstva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene