Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio dva nova uređaja

Beroš komentirao kako to da privatna bolnica dobiva milijune za pretrage: "Postoji jedan takav aparat..."

Aktualno Galerija Magnetska rezonanca - 1 Magnetska rezonanca - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Magnetska rezonanca - 2 Magnetska rezonanca - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Magnetska rezonanca - 3 Magnetska rezonanca - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Vili Beroš, ministar zdravstva Republike Hrvatske Galerija 1/4 >>
Ministar zdravstva Vili Beroš osobno je došao predati novi uređaj za magnetsku rezonancu u pakračku bolnicu, a odogovorio je i na pitanje zašto je ministarstvo kroz godine privatnoj bolnici Medikol isplatilo 87 milijuna eura.

Novu magnetsku rezonancu pakračkoj općoj bolnici došao je predati osobno ministar Vili Beroš. Uređaj od 660.000 eura itekako će podići kvalitetu liječenja i dijagnostike za 100 tisuća pacijenata koji gravitiraju pakračkoj bolnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova

S obzirom na kupovinu novih uređaja u hrvatskim bolnicama, ekipa Dnevnika Nove TV upitala je ministra Beroša slaže li se s ravnateljem KBC-a Antom Ćorušićem koji je u Dnevniku Nove TV poručio kako nije normalno da privatna onkološka bolnica Medikol dobiva toliko novca za pretrage.

Podsjećamo, Medikol je država proglasila strateškim projektom, a riječ je o privatniku kojem je HZZO u posljednjih deset godina isplatio 87 milijuna eura za skupu PET/CT dijagnostiku. Istodobno, Hrvatska je u javnom zdravstvu imala samo jedan takav uređaj koji primjerice otkriva metastaze raka.

Pročitajte i ovo Julija Navaljnaja i Josep Borrell sindrom iznenadne smrti Borrell uputio oštru poruku: "On i njegov režim će odgovarati za Aleksejevu smrt"

"Dali smo nabaviti dva nova PET/CT uređaja, jedan u Osijeku, jedan u Vinogradskoj, mislim da nema boljeg odgovora na vaše pitanje od te činjenice. Upravo se ulaže, moje pitanje je sljedeće. Na Rebru postoji jedan takav PET/CT uređaj, koji jedini u javno zdravstvenom sustavu radi. Nitko od ravnatelja nije pokrenuo pitanje nabave dodatnog, stoga je ministarstvo iniciralo pa se nabavljaju dodatna dva. Međutim, u trenutku kada postoji jedan takav aparat u Hrvatskoj, a netko treba obrađivati naše onkološke bolesnike, tko će to biti, u onom trenutku naslijeđeno taj privatnik, međutim sada država razvija javni zdravstveni sustav i to nam je poanta, jedan novi PET/CT aparat u Osijeku, jedan u Vinogradskoj bolnici, a treći vrlo vjerojatno ide prema Rijeci, ali prerano je još o tome govoriti", izjavio je Beroš.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene