Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Laburisti napadaju:

'Ministar Vrdoljak je pokazao da radnike tretira kao robove!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti osudili su jučerašnju izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kojom je zahvalio poslodavcima 'što nam dajete plaću i hranite svoje djelatnike', prozivajući ga da se tom 'sramotnom izjavom' vratio u robovlasničko društvo jer radnike tretira robovima koje treba hraniti.

'Izjavom 'zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike' ministar Vrdoljak promašio je ne samo stojeće, nego i tisućljeća, vratio se u robovlasničko društvo jer samo su robovlasnici na taj način tretirali ljude koji su radili za njih', rekao je danas novinarima Branko Vukšić, saborski zastupnik Laburista.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Opći štrajk u prometu u Njemačkoj Borba za radnička prava FOTO Počeo štrajk desetljeća, Njemačka je paralizirana: Zastoji na cestama, ne rade zračne luke, sindikati poslali ozbiljno upozorenje

>> Sindikati: Ministra Vrdoljaka trebalo bi vratiti u školske klupe!

Dodao je kako je Vrdoljak tom izjavom pokazao kako radnike tretira robovima, 'kojima on, tajkuni, kapitalisti, pa izgleda i Vlada plaću poklanjaju, daju svojom milošću'.

Ministrovu zahvalu i odnos prema radnicima Vukšić je nazvao jednom od najskandaloznijih izjava u 22 godine hrvatske samostalnosti.

>> Vrdoljak poduzetnicima: Hvala što nam dajete plaću

Njegov stranački kolega Nikola Vuljanić ministrovu izjavu ocijenio je sramotnom, ističući kako se Vrdoljak vjerojatno zahvalio na svojoj, ministarskoj plaću, koju, naglasio je, realiziraju poslodavci iz poreza na dobit sa 7 milijardi kuna i radnici iz poreza na dohodak s 11 milijardi kuna.

'Poslodavcima je zahvalio ovako, a radnicima zahvaljuje fleksibilizacijom tržišta rada i zakonom o strateškim investicijama', rekao je Vuljanić.

'U kapitalizmu radnike poslodavac ne hrani, poslodavac plaća radnike za njihov rad. Ako se to ne događa i ako ministar misli da poslodavci trebaju hraniti svoje radnike, to znači da poslodavci trebaju u poduzećima otvoriti javne kuhinje i hraniti svoje radnike', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene