456932
456932
456932
456932
456932

Orepić: Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto ilegalno prešlo u Hrvatsku

  • , 13.11.2016., 16:36
  • Autor:
  • komentara

Ministar policije Vlaho Orepić održao je izvanrednu konferenciju za medije na graničnom prijelazu Tovarnik.

 
 
 
 
Orepić: Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto ilegalno prešlo u Hrvatsku
Orepić: Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto ilegalno prešlo u Hrvatsku

Povod izvanredne konferencije za medije su okolnosti stanja na državnoj granici Republike Hrvatske, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Ministar Orepić je odmah na početku potvrdio da je došao na granični prijelaz prema Srbiji kako bi se osobno uvjerio u sigurnosno stanje tamo. "Stanje je stabilno, nema nikakvih naznaka da možemo imati većih problema", rekao je Orepić.

"Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto prešlo ilegalno u RH. U skaldu s tim, želim naglasiti da ćemo zaštiti hrvatsku granicu od ilegalnog prelaska osoba i roba", poručio je novinarima na graničnom prijelazu Tovarnik ministar policije.

Na pitanje što će biti s migrantima koji pokušaju prijeći granicu ili koji su došli u Šid, ministar kaže da u Hrvatsku neće ući. "Bit će prihvaćeni u prihvatilište u Šidu. Ako pokušaju prijeći mi ćemo ih spriječiti", rekao je na kraju Orepić.

"Zaključno i ovaj put sam se uvjerio da je RH sigurna zemlja na jedan prijateljski i jedan human način.

Podsjetimo, skupina migranata iz Afganistana i Pakistana, koja se u petak pješice uputila iz Beograda na granicu sa Hrvatskom, pod stalnom je pratnjom policije i stigla je blizu Šida.

Migranti zaustavljeni kod Šida

Skupina migranata koja se nalazi u Srbiji, a u petak je krenula prema hrvatskoj granici, stigla je do Šida te je pokušala ući u Hrvatsku kod Tovarnika, ali su ih u tome spriječile srbijanske vlasti.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Domagoja Džigumovića, hrvatska policija nije zatvarala granični prijelaz na Tovarniku. (B.V./Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se