Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranio nastavak radova na Marjanu

Ministar u obilasku Splita bez Keruma: Zašto bi bio ljut?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak obišao je Sirobuju, najveće splitsko bespravno naselje.

Najavio je kako će za koji dan na internetu biti objavljene Izmjene i dopune tzv. Zakona o legalizaciji, koje će potom na javnu raspravu kako bi do ljeta prošle saborsku proceduru.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura Slika nije dostupna Drugi krug 8 trenutaka po kojima ćemo pamtiti lokalne izbore

'Legalizirat ćemo ono što se može legalizirati, a ono što ne može ćemo srušit' - najavio je Vrdoljak. Cijena legalizacije objekata bit će dostupna bespravnim graditeljiam jer će im se omogućiti dugoročna otplata, a objekt će moći legalizirati čim uplate prvu ratu.

>> 'Građani ne bi plaćali grijanje svemira, nego obnovu zgrada'

Kategorizirat ćemo bespravne objekte, neće jednako plaćati apartmani uz more i kućice u selima Slavonije. Ovo nije alat punjenja proračuna, ali naplatiti se mora zbog pravednosti i zato jer time šaljemo poruku - istaknuo je Vrdoljak.

U njegovoj pratnji nije bilo nikog iz Grada Splita, ali ministar Vrdoljak, koji je bio u društvu splitskih čelnika HNS-a, ne misli da je to zato jer je zabranom gradnje ugostiteljskog objekta na marjanskoj Prvoj vodi, kao zabranom radova na hotelu Marjan, naljutio gradonačelnika Željka Keruma.

Kaže da mu se nije najavio jer je u obilasku građevisnkih inspekcija..'Zašto bi se ljutio svatko radi svoj posao?!', poručio je Vrdoljak. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak obišao je Sirobuju, najveće splitsko bespravno naselje.

Najavio je kako će za koji dan na internetu biti objavljene Izmjene i dopune tzv. Zakona o legalizaciji, koje će potom na javnu raspravu kako bi do ljeta prošle saborsku proceduru.- Legalizirat ćemo ono što se može legalizirati, a ono što ne može ćemo srušiti - najavio je Vrdoljak.

Cijena legalizacije objekata bit će dostupna bespravnim graditeljima jer će im se omogućiti dugoročna otplata, a objekt će moći legalizirati čim uplate prvu ratu.

'Kategorizirat ćemo bespravne objekte, neće jednako plaćati apartmani uz more i kućice u selima Slavonije. Ovo nije alat punjenja proračuna, ali naplatiti se mora zbog pravednosti i zato jer time šaljemo poruku', istaknuo je Vrdoljak. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene