Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neće se ponoviti'

VIDEO Ovako se građanima ispričao ministar Siniša Varga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Meni je izrazito žao što je došlo do mog propusta u tumačenju propisa i to se više nikada neće ponoviti', pokajao se Varga.

Ministar zdravlja Siniša Varga izrazio je u subotu žaljenje zbog toga što je na skijanje u Italiju otišao službenim automobilom s vozačem i svog propusta u tumačenju propisa.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

"Meni je izrazito žao što je došlo do mog propusta u tumačenju propisa i to se više nikada neće ponoviti. Ja sam svoje troškove pokrio, i za vozača i za automobil", izjavio je ministar Varga novinarima pred sjedištem SDP-a u Zagrebu uoči sjednice Glavnog odbora stranke.

"Nisam išao na skijanje nego sam išao na službeni put, držati predavanje o pravima osiguranika u prekograničnom pružanju zdravstvenih usluga u zemljema u koje idu treneri i učiteji skijanja. Zbor trenera i učitelja sportova pozvao me da održim predavanje i kao ministar sam se odazvao tome pozivu. S obzirom da sam znao da će biti određenog rekreativnog dijela, ja sam sve svoje troškove unaprijed planirao platiti za to, međutim očito je došlo do krivog tumačenja mojih službi što znači pravo ministra na službeni automobili i vozača 24 sata dnevno", rekao je i ispričao se zbog propusta.

Slučaj Varga: U demokratskim društvima ostavke se podnose i iz moralnih razloga

Ministra Vargu i službeni audi u Sextenu u talijanskim Dolomitima snimio je u nedjelju 14. prosinca čitatelj Večernjeg lista, a vijest je izazvala negativne reakcije u javnosti.

Ministar je nakon toga u državni proračun 3679,76 kuna, to jest iznos dnevnice vozača, cestarine, hotelskog smještaja vozača i goriva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene