Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka na ljeto

Stigle ponude za monetizaciju autocesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Hajdaš Dončić je rekao kako će se proučiti prispjele ponude nakon čega slijede pregovori s ponuditeljima koji će trajati tri do četiri mjeseca.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u petak kako je vrlo zadovoljan prispjelim poudama za monetizaciju autocesta, te istaknuo kako će konačna ponuda, koja će biti poznata početkom ljeta, biti konkuretna, ali da sukladno Zakonu o javnoj nabavi i ekonomskoj logici ne može govoriti o detaljima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne odustaje Hajdaš Dončić: 'Ja sam borben čovjek monetizacija ide dalje' Slika nije dostupna Ne damo naše autoceste Udruge se hvale - prikupili smo dovoljno potpisa protiv monetizacije!

Na inzistiranje novinara nakon sjednice Povjerenstva za željeznicu, ministar je pojasnio kako bilo kakav komentar iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture može dovesti do poništenja cijelog natječaja, te da se ne smije znati ukupan broj "bidera" (ponuditelja), jer to Hrvatskoj jača pregovaračku poziciju.

Upitan o sljedećim koracima, Hajdaš Dončić je rekao kako će se proučiti prispjele ponude nakon čega slijede pregovori s ponuditeljima koji će trajati tri do četiri mjeseca. Potom im se šalje konačni prijedlog ugovora o koncesiji, koji mora biti verificiran od strane Europske komisije, odnosno njezina Vijeća za konkurentnost.

'Ako ne dođe do monetizacije autocesta, Vlada će morati dići cijenu goriva za 40 lipa'

"Bez potvrde Europske komisije samog ugovora neće moći biti, kao ni njegova potpisivanja", poručio je. U konačnici, kada ćemo moći komunicirati, to će biti javno otvaranje ponuda idućeg ljeta, ovisno o tijeku pregovora, gdje će potencijalni koncesionari tada imati samo jednu obvezu - "da na crtu upišu iznos novca", dodao je Hajdaš Dončić.

Najavljeni referendum protiv monetizacije autocesta nije želio komentirati jer to, kako je rekao, nije u opisu njegova posla. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene