Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svima manje

Mrsić o jesenskom rebalansu: 'Rezat ćemo sve plaće u državnom sektoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaće se ipak neće linearno smanjivati.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas da se zbog rebalansa proračuna plaće u državnom sektoru neće linearno smanjivati, ali će se 'rezati' sva primanja, a ne samo ona veća od 10.000 kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Slika nije dostupna Rebalans u nastajanju PLAĆE Lalovcu nije jasno o čemu Mornar priča

Rebalans proračuna za jesen najavio je jučer ministar financija Boris Lalovac, istaknuvši da neće biti linearnog rezanja plaća, ali da se zemlja treba prestati zaduživati a proračun treba svesti u realne okvire.

Mrsić je danas podsjetio da je Vlada već smanjila plaće državnih službenika kroz neisplatu božićnica, regresa i ukidanjem drugih dodataka, a sustav centralnog obračuna plaća daje joj uvid u strukturu primanja svakog zaposlenog.

'S obzirom na centralni obračun i strukturu plaća, imamo uvid u svaku pojedinu plaću i možemo upravljati sustavom plaća u državi', rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja nacrta dva operativna programa za provedbu kohezijske politike.

Lalovac priznao: Sezona je podbacila, idemo u rebalans proračuna

Dodao je i da se 'rezanja' mogu postići i kroz kolektivni ugovor u zdravstvu te temeljni kolektivni ugovor za državne službenike, o kojima će vlada pregovarati sa sindikatima.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić rekao je da je rebalans nužan već radi saniranja šteta od poplava u istočnoj Slavoniji koje iznose više od milijardu kuna.

'Drugi problem su nešto manji prihodi od PDV-a', izjavio je Grčić, dodajući da slijede razgovori sa svim ministrima o djelomičnim uštedama i smanjenju minusa u državnoj blagajni.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene