Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa ljetne sezone

Lalovac priznao: Sezona je podbacila, idemo u rebalans proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlozi podbacivanja sezone su loše vrijeme, ali i promašena turistička strategija. Ministar je najavio rebalans proračuna

Ministar financija Boris Lalovac najavio je rebalans proračuna u rujnu.

Pročitajte i ovo Ilustracija HOROR NA OTOKU Ispovijest srpske radnice na Krku: "Posao im je išao slabo, pa su rekli da poslužujem u štiklama i ugradim sise, gađali su me pepeljarom..." Turisti u Hrvatskoj, ilustracija - 5 Trenutno imamo 410.000 turista Hoće li paprene cijene odvratiti turiste od Hrvatske? "Nešto su rezervacije usporile…"

Priznao je da je turistička sezona podbacila. Zbog lošeg vremena, ali očito i promašene turističke strategije državna je blagajna pretrpjela golemu štetu što je samo ubrzalo rebalans.

Dobra vijest za napaćene Hrvate: Rezanja plaća i mirovina neće biti!

Lalovac je rekao da će rebalansom biti obuhvaćeni svi pa i zaposleni u javnom sektoru. Ponovio je da ne odustaje od ukidanja najviše stope poreza na dohodak. Prijedlog koji je iznio na užem kabinetu Vlade smatra ključnim za pokretanje određenog dijela potrošnje i stimuliranje građana da što više rade i za to ne budu kažnjeni.

'Sve dosadašnje analize pokazuju da bi to mogao biti dobar instrument poticanja potrošnje, a svakako i olakšavanja kućnog budžeta građana koji su nažalost visokim porezima u Hrvatskoj destimulirani da rade. Želim reći ljudi radite i za to vas nećemo kažnjavati. Što više radite manji će biti porezi', poručio je Lalovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene