Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ured predsjednika demantira ministra

'Obmanjivanjem ministar prebacuje odgovornost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ureda predsjednika Republike je demantirano kako je taj Ured poslao vijest da će premijerka Jadranka Kosor doći u Slavoniju na pregovore s udrugama seljaka.

'Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je u svom nedjeljnom obraćanju javnosti izjavio kako je Ured predsjednika poslao vijest o tome da će predsjednica Vlade Jadranka Kosor doći u Slavoniju na pregovore s udrugama seljaka. Riječ je o potpunoj neistini', stoji u priopćenju Ureda predsjednika Republike.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Ured za nacionalne manjine: 'Poduzima se sve da se riješe problemi Roma Slavonskog Broda'

Navodi se i kako je 'predsjednik Republike Ivo Josipović u sinoćnjim konzultacijama s premijerkom Kosor jedino tražio mogućnost da se pregovori s udrugama seljaka nastave na razini koju odredi Vlada, što je predsjednica Vlade i prihvatila. Sve to, vidljivo je iz priopćenja koje je Ured uputio medijima', ističe se u priopćenju.

Ured predsjednika Republike također navodi kako 'ministar Čobanković ovakvim obmanjivanjem javnosti želi prebaciti odgovornost za do tada neuspjele pregovore i nemire sa sebe na Ured predsjednika'.

>> Čobanković: Ne može se svoja prava tražiti kršenjem zakona

>> VIDEO Razbuktala se seljačka buna: Bilo je krvi i uhićenja

'Na sastanku s predsjednikom Republike u subotu, 6. ožujka, su, na njihov zahtjev, nazočili predstavnici relevantnih udruga poljoprivrednika organiziranih po županijama. Predsjednik Josipović na tom je sastanku zagovarao mirno rješenje problema i nastavak pregovora s Vladom te reformu poljoprivrednog sektora sukladno europskim načelima'.

'Deplasirana su nagađanja ministra Čobankovića o tome tko bi trebao biti na sastanku u Uredu Predsjednika. Umjesto toga, ministar bi se trebao baviti suštinom zaista ozbiljnog problema. Predstavnicima udruga poljoprivrednika su vrata Ureda predsjednika uvijek otvorena', zaključuje se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene