Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sustav treba prilagoditi

Ministar Banožić angažirao Dijanu Čuljak u MORH-u: "Iznos nije značajan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Banožić, ministar obrane, potvrdio je da je MORH angažirao Dijanu Čuljak, no iznos koji joj je za to isplaćen nije otkrio.

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović usput spomenuo da Mariju Banožiću, ministru obrane, PR radi Dijana Čuljak, njezin angažman u MORH-u potvrdio je i sam ministar.

Banožić je na pitanja novinara o angažmanu Čuljak u MORH-u rekao da je ona angažirana po pitanju novog modela komunikacije koji žele razviti u tom ministarstvu.

"Inače su dosad informacije iz MORH-a izlazile na način da novinari postave upit. Htio sam napraviti komunikaciju da se pokaže značaj i vrijednost hrvatskog vojnika i Hrvatske vojske, da se približimo građanima kroz medije, kroz prostor za to", rekao je Banožić.

Da za takve stvari imaju vlastite ljude u sustavu, potvrdio je i sam ministar. "Imamo dobre kapacitete, ozbiljan broj ljudi u MORH-u i ozbiljna sredstva koja mogu biti u funkciji medija, samo je to trebalo malo bolje posložiti", dodao je Banožić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON ČETIRI GODINE Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Dijane Čuljak i bivšeg muža: Objavljeno objašnjenje što je sve niži sud pogrešno zaključio

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CORE MEDIA Nepravomoćna presuda: Godina dana zatvora za Čuljak i Šelebaja, moraju vratiti 6,1 milijun kuna

Točan iznos koji je za to Dijani Čuljak plaćen ministar nije htio otkriti, već je rekao da će javnost o tome informirati pismenim putem, ali kaže da se radi o iznosu koji nije značajan.

"Taj sustav informiranja malo treba prilagoditi vremenima u kojima se nalazimo", rekao je Banožić, objašnjavajući zbog čega je angažirana baš Dijana Čuljak. 

Na pitanje o angažmanu Dijane Čuljak u MORH-u premijer Andrej Plenković odgovara kako u tome ne vidi problem. "Ima ministara koji angažiraju ljude. Koga će angažirati, ja to njih ne pitam. Ne znam koga Banožić angažira, ali očito ovome smeta sve što Banožić radi", rekao je Plenković nakon sjednice Vlade, aludirajući na predsjednika Milanovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene