Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne ide po planu

Marić o kašnjenju privatizacije državne imovine: "Taj proces pojedinačno traje 6 mjeseci. S tim se ne smije špekulirati"

Ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar državne imovine Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Iako se privatizacija državne imovine zasad ne odvija po zacrtanom planu, resorni ministar Goran Marić smatra da njegovo ministarstvo u ovoj godini nije podbacilo.

Do kraja godine planiralo se zaraditi milijardu i 400 milijuna kuna od privatizacije, a ministar Goran Marić poručuje kako rezultati ipak pristižu sporije, i kako bi više od milijardu kuna trebalo biti prikupljeno tek u ožujku iduće godine.

Pročitajte i ovo Marija Haselsteiner (Foto: Dnevnik.hr) Apsurd ili nešto drugo? Država poklanja Crkvi zemljište od 18 milijuna kuna, no kad građani pitaju onda - ne može Slika nije dostupna Kvalitetnije upravljanje Stranke, gospodarstvenici i stručnjaci složni: Država se treba riješiti 1000 tereta

Bivši šef DUUDI-ja Mladen Pejnović poručio je kako već sada postoje prioriteti države, te se zna kojim tvrtkama treba naći strateške partnere i dokapitalizirati ih.

"Ministarstvo državne imovine pristupa najozbiljnije tom procesu, sustavno i potrebno je više od 6 mjeseci za pripremiti jedno trgovačko društvo ili udjele na prodaju. S time se ne smije spekulirati", kaže ministar Goran Marić.

"To je pitanje Đure Đakovića, to je pitanje Poštanske Banke, to je sad pitanje Petrokemije i tu se mora intervenirati i održati kontinuitet", smatra Pejnović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene