Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeno dvoje djece

Božinović nakon potresnog svjedočanstva migranata: "Policija radi odličan posao. Otvoreni smo za propitivanje našeg rada"

Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je iz Slavonskog Broda komentirao pucnjavu na kombi s ilegalnim migrantima kod Donjeg Srba u kojoj je ranjeno dvoje djece.

Ministar je poručio kako je stručni tim Ravnateljstva policije došao do zaključka da je postupanje policije bilo u skladu s pravilima struke.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata

"Što se tiče policije, otvoreni smo za propitivanje našeg rada, međutim sigurni smo da radimo u skladu sa zakonom i zaštitom nacionalnih interesa. Nećemo dopušati ilegalne migracije. Imamo human pristup, ali ne prema onima koji nastoje zaraditi na tuđoj nesreći. Pratimo granicu gdje god se ona proteže. Ilegalne migracije u ovom dijelu Hrvatske manje su nego u nekim drugim dijelovima. Ne samo zbog prirodnih prepreka, nego i zbog toga što policija radi odličan posao", kazao je ministar Božinović.

Podsjetimo, organizacija Are You Syrious jučer je objavila svjedočanstvo obitelji čija su djeca ranjena u pucnjavi.

"Kada se pucnjava dogodila, kažu da su čuli mnogo hitaca. Nakon što je krijumčar napokon zaustavio vozilo i pobjegao, a policijski službenici došli do vozila i otvorili ga, ljudi su počeli izlaziti iz kombija. Kako su izlazili, navode da ih je policija udarala. Udarali su muškarce, uključujući i ranjenoga oca.

Roditelji djece navode kako su vikali: 'Ambulans! Ambulans!', želeći time reći policiji kako je djeci potrebna hitna medicinska skrb, no kažu da je jedan od policajaca izvadio pištolj, uperio ga u roditelje i rekao: 'Shut up! Shut up!'. Iako je bio mrak, obitelji navode kako se krv mogla vidjeti po djeci i odjeći te da je krvi bilo i po cesti. Bili su primorani sjesti te svaki put kada bi netko pokušao ustati, vikali bi 'Sit down!'", navodi se u priopćenju AYS-a.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene