Obavijesti Video Pretražite Navigacija
smrtno stradali vojnici

Ministar Banožić o tragedijama u vojsci: "Uložit ćemo sve napore u prevenciju nesretnih događaja"

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr
Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je u utorak kako će uložiti sve napore radi prevencije nesretnih događaja u Hrvatskoj vojsci nakon što je u nešto više od mjesec dana, izvan službe, smrtno stradalo pet pripadnika Oružanih snaga RH.

"Zbog nesretnih događaja koji su se dogodili u Hrvatskoj vojsci uložit ćemo sve svoje napore u daljnji razvoj programa prevencije ovakvih događaja", poručio je Banožić i izrazio duboko žaljenje povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna"

"Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i kolegama preminulih hrvatskih vojnika. Gubitak svakog pripadnika Hrvatske vojske veliki je gubitak za sustav jer upravo naši vojnici na sebi svojstven način pridonose izgradnji naših Oružanih snaga", napisao je Banožić.

U priopćenju MORH-a istaknuo je da su na raspolaganju obiteljima nesretno stradalih pripadnika i da u ovome nisu sami.

"Zbog nesretnih događaja koji su se u posljednje vrijeme dogodili u Hrvatskoj vojsci, naglašavam kako ćemo uložiti napore u daljnji razvoj programa prevencije izvanrednih događaja, iako je u konkretnim slučajevima ustanovljeno kako ni na koji način nisu vezani za stanje u Oružanim snagama", dodao je.

Banožić je naglasio i da je upravo prevencija izvanrednih događaja zadaća zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

"Moram istaknuti da razumijem i zabrinutost javnosti zbog navedenih događaja i naglašavam kako ćemo i mi u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci učiniti sve što je u našoj moći da takvih nesretnih slučajeva bude što manje", poručio je.

Iz MORH-a su podsjetili da su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske.

"Pripadnici OSRH-a mogu se u bilo kojem trenutku javiti psiholozima u postrojbama. Psiholozi i zapovjednici u svakodnevnoj su interakciji s pripadnicima postrojbi", istaknuli su iz MORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene