Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RASPUSTIO IH HASANBEGOVIĆ

Evo koliko su zarađivali članovi Povjerenstva za neprofitne medije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što je ustvrdila da nije bilo sukoba interesa, kao što to ministar tvrdi, bivša članica Povjerenstva priložila je fakturu o isplaćenim honorarima za rad u Povjerenstvu.

Zlatko Hasanbegović, ministar kulture za čijom smjenom su pozivi sve glasniji, danas je na saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije rekao kako je stručno Povjerenstvo za neprofitne medije razriješio zbog slučajeva sukoba interesa te kako nema potrebe za nastavkom novčanog podupiranja neprofitnih medija preko Ministarstva kulture.

Pročitajte i ovo Sporni gosti u Zagrebu - 2 Prijete mu izbacivanjem Hasanbegović na predavanju srpskog povjesničara koji kaže: "Ne samo da sam bio na skupu rehabilitacije Draže Mihailovića, nego..." Slika nije dostupna U SABORU NOVE MJERE Jandroković o sastanku s Milanovićem: "Bilo je neprirodno, neobično, ali ima i onih koje bezobrazluk i agresivnost motivira da se tome suprotstave"

Na to je reagirala i Mima Simić, donedavna članica spomenutog Povjerenstva. 'Pravna služba pri Ministarstvu kulture utvrdila je pri imenovanju povjerenstva za neprofitne da nitko od članova povjerenstva nije u sukobu interesa, prema zakonu o sukobu interesa, ali, kad se laž ponovi dovoljno puta, postaje istina', komentirala je Simić.

Reagirala je i na neke komentare o honorarima koje su članovi Povjerenstva dobivali za svoj rad. Tvrdi kako su dobivali 1000 kuna neto mjesečno što im se isplaćivalo svakih nekoliko mjeseci. 'Na saborskom odboru mili ministar dijeli papir prema kojem ispada da smo dobivali goleme honorare za rad u Povjerenstvu. Kao što sam napisala prije, naši su honorari bili 1000 kn neto mjesečno - dobivali smo ih svaka tri ili četiri mjeseca uđuture, a oni od nas koji smo u RPO-u i/ili PDV-u, dobivali smo iznose u brutu (s porezima, koje plaćamo). Također, sve je u skladu sa Zakonom i Pravilnikom', kaže Simić.

Naime, u Pravilniku o iznosu i načinu isplate naknade za rad povjerenstva stoji kako svaki član Povjerenstva ima pravu na naknadu u iznosu od 100 kuna po svakoj održanoj sjednici na kojoj je prisustvovao. Ta naknada se isplaćuje na žiro račun te je nadležno Ministarstvo obvezno obračunati i poreze te doprinose na tu naknadu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene