Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bjegunčev susjed agent OBA-e

Milovanovića skrivala Obavještajna služba?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Milovanović, osumnjičeni za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, dvije je godine šetao ispred nosa agentima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Naime, Milovanović je živio u zgradi u kojoj je stanovao i visokopozicionirani djelatnik te agencije i s njim svakodnevno komunicirao, objavio je srbijanski Press.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznio obranu Slučaj Pukanić: I Luka Matanić odbacio povezanost s atentatom Slika nije dostupna Nakon jednomjesečne stanke Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje

U Pressu tvrde da im je ovu informaciju potvrdilo nekoliko osoba iz sigurnosnih službi, koje nakon Milovanovićevog bijega iz Doboja sve više sumnjaju kako je riječ o dobro smišljenoj akciji zloglasnog 'Crvenog vetra' i nekog vrlo moćnog tko je bjeguncu javio da su prema njegovoj kući krenuli pripadnici MUP-a RS-a.

>> Milovanović imao sustav za uzbunjivanje

U Milovanovićevoj zgradi, na katu ispod njega, živi visokopozicionirani agent OBA-e, koji na ulazu u stan ima ugrađene sigurnosne kamere. 

Susjedi, piše Press, tvrde kako su agent OBA-e i Milovanović svakodnevno komunicirali, a svaki ulazak 'zagonetnog podstanara' u zgradu i izlazak iz nje uredno je zabilježen nadzornim kamerama.

Milovanović je navodno znao da ga nadziru tajne službe, a prema istim je izvorima trenutno najtraženiji balkanski bjegunac navodno bio u dosluhu s OBA-om. 

'Mnogo toga u vezi s Milovanovićem je nejasno. Samo kat ispod njega stanuje visokopozicionirani zaposlenik OBA-e, a u istom ulazu živi i Vlado Đurđević, bivši načelnik CJB-a Doboj. I nitko od nih, navodno, ne zna da im je susjed osoba s tjeralice? Pa, Milovanovića zbog pljački i ubojstava traže čak četiri suda iz Hrvatske i Srbije te Interpol. Teško je povjerovati da to nisu znali, posebno jer je MIlovanović prije dvije godine pobjegao dobojskim policajcima u Podunavlju. Iako ranjen, pobjegao je u Bosnu. Kasnije je ipak uhićen, a u kući gdje je boravio tada je pronađen arsenal oružja', izjavio je jedan od izvora za srbijanski internetski dnevnik.

Susjedi tvrde kako nisu primjetili ništa neobično, a Milovanovićeva uplakana žena nije željela davati izjave.

'Što bi vam mogla u ovom trenutku reći? Zar ne shvaćate u kakvoj sam situaciji', rekla je preko interfona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene