Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milovanović imao sustav za uzbunjivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok njemački internetski portal za bijeg Željka Milovanovića proziva kolege iz Hrvatske, njihove neargumentirane navode demantira Gojko Vasić, načelnik krim policije republike Srpske.

'Bjegunac je živio u specifičnom okruženju s prilagođenim sustavom za uzbunjivanje u slučaju dolaska policije. Iza kuće imao je čamac kojim  se svakog trenutka mogao odvesti na sigurno', kaže Vasić.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Vasić objašnjava kako je Milovanović, vjerojatno zbog tjeralica koje su raspisane, živio u okruženju koje mu je omogućavalo da u svakom trenutku zna ukoliko ga traži policija koja se približava njegovoj kući te mu davlo nekoliko minuta prednosti.
Postoji sumnja da je u trenutku dolaska policije Milovanović jučer pobjegao upravo ranije pripremljenim čamcem. 

Deutsche Welle za Milovanovićev bijeg optužila hrvatske medije

Željko Milovanović, osumnjičenik za sudjelovanje u teškom ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, izbjegao je uhićenje zahvaljujući hrvatskim medijima koji su objavili njegov identitet, navodi njemački internetski portal.

Željko Milovanović, poznat kao Gvera i Crveni vjetar, pobjegao je policiji u Doboju 'zahvaljujući informaciji iz Hrvatske, gdje je objavljeno da je upravo on jedan od osumnjičenika za atentat na Pukanića', piše DW.

Njemački portal navodi i izjavu voditelja Odjela za istrage i sigurnost Specijalnog tužiteljstva Republike Srpske Darka Ilića, koji otkriva da je osumnjičenik imao osobne dokumente američke administracije.

'Pronađena je određena količina novca te putovnica američke administracije Svjetskoga centra za usluge, koji je dio Vlade SAD-a centra u Washingtonu iz kojeg je vidljivo da je ulazio u SAD', rekao je Ilić. 

>> Milovanovića zbog ratnog zločina traže već 14 godina

>> 'Milovanović je bio kokošar, ubijao je i žene'

>> Kod Doboja pronađena Milovanovićeva kaciga

>> Milovanović pobjegao deset minuta prije pretresa

Znakovito je da je osobne dokumente Milovanoviću izdala američka adminstracija, prenosi DW Ilićevu izjavu bez dodatnih objašnjenja.

Njemački portal ponavlja poznate podatke da je u Milovanovićevu stanu u Doboju policija pronašla predmete i opremu za počinjenje ubojstva, novac te oružje.

Također piše da je, prema nekim informacijama, Milovanović već u Srbiji i da vlasti te zemlje 'intenzivno rade na njegovu lociranju i uhićenju'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene