Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznio obranu

Slučaj Pukanić: I Luka Matanić odbacio povezanost s atentatom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Roberta Matanića koji je u svojoj obrani u 'slučaju Pukanić' kazao da je žrtva USKOK-a, povezanost s atentatom na novinara i suvlasnika tjednika Nacional u svojoj je obrani odbacio i drugoptuženi Luka Matanić.

Ustvrdio je da USKOK protiv njega nema niti jedan 'poseban' dokaz te da se njegovo ime u cijeloj optužnici spominje samo zbog njegova prvooptuženog bratića Roberta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu"

>> Robert Matanić: USKOK me nagovorio na lažni iskaz

USKOK je, kako je kazao danas na zagrebačkom Županijskom sudu, bez dokaza, a samo kako bi opravdao tvrdnju o postojanju kriminalne skupine, pogrešno naveo i da je s Robertom Matanićem prije Pukanićeva ubojstva bio upleten u razne zločine u Bugarskoj, iako za to nitko nije osuđen.

I Luka Matanić je krunskog svjedoka u ovom postupku, Tomislava Marjanovića, nazvao lažljivcem koji se na suradnju s USKOK-om i policijom odlučio zbog svađe s Robertom Matanićem.

'Rekao mi je da nema ništa protiv mene, ali da ima protiv Roberta pa da mora svjedočiti protiv obojice', kazao je drugooptuženi.

Tvrdi da nisu znali što Milovanović radi u Zagrebu

Dodao je i da je iz telekomunikacijskog vještačenja jasno da nikada nije bio u blizini Pukanića, osim u središtu grada gdje je morao prolaziti zbog posla.

Kazao je i da prije ubojstva nije upoznao Slobodana Đurovića koji je, po optužnici, bio veza atentatora i naručitelja Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam.

Preko Roberta je, kaže, upoznao Željka Milovanovića kojega se tereti da je u blizini Pukanićeva automobila postavio eksploziv. No, iako je bio Robertov poznanik, tvrdi da oni nisu znali što Milovanović radi u Zagrebu.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi Luka Matanić trebao odgovarati na pitanja obrane i tužiteljstva, nakon čega bi obranu trebali iznijeti i ostala četvorica optuženika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene