Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije naplatio svoj dio za Pukanića

Milovanović prije uhićenja opljačkao poštu u Beogradu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Milovanović 20-ak dana prije uhićenja bio je u Beogradu te je tad navodno opljačkao poštanski ured u Ulici Jurija Gagarina, na broju 81.

'Iz pošte je tada ukradeno pet milijuna dinara. Očigledno da Milovanović, ili nije naplatio svoj dio za Pukanićevu likvidaciju, koja je plaćena milijun i pol eura, ili mu je u međuvremenu ponestalo novca', doznaje Blic iz izvora pri vrhu MUP-a Srbije. Isti izvor navodi kako Milovanović u tu pljačku, koju je izveo 11. svibnja, nije izveo sam, već da je imao dva pomagača, jedan od kojih je i Bojan Gudurić, posljednji osumnjičeni bjegunac za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavit će je sutra Vrhovni sud donio konačnu presudu za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Objava odluke za mjesec dana Vrhovni sud razmatrao presudu za atentat na Pukanića

'Cijela pljačka trajala je samo nekoliko minuta. Razbojnici su uzeli novac, a zatim istrčali van i za sobom zaključali rešetke na ulazu pošte. Na parkingu ih je čekao treći pomagač, koji ih je crnim Mercedesom bosanske registracije odvezao u Gandijevu ulicu, prema Savskom nasipu', objasnio je isti izvor. Srpska policija ne isključuje mogućnost da je Milovanović u Beogradu boravio još od te pljačke, a pretpostavljaju da je čitavo to vrijeme bio i u kontaktu s odbjeglim Gudurićem, kojeg pokušavaju locirati i uhvatiti.

Policija je iz stana u Beogradu, kojeg je Milovanović unajmio četiri dana prije uhićenja, zaplijenila sve pronađene mobitele i oružje, a s mobitela su skinuli i sve ispise poziva, primljenih i upućenih, no što su otkrili zasad je strogo čuvana tajna. Tijekom dvodnevnog zadržavanja u policiji, Milovanovića je policija ispitivala samo o razbojništvima, pomagačima i pronađenom oružju, dok bi ga oko Pukanićevog ubojstva trebao ispitati sudac Specijalnog suda za organizirani kriminal. Isto tako, ostaje nepoznato hoće li Milovanović biti kazneno prijavljen za Pukanićevo ubojstvo.

Beogradska policija ima dovoljno materijala za određivanje pritvora Milovanoviću već samo na osnovu njegovih prijašnjih razbojstava i pljačke Delta banke te nekoliko tjeralica raspisanih za njim. Kako Milovanović ima trojno državljanstvo, srpsko, hrvatsko i ono od BiH, teško je za očekivati da će biti izručen Hrvatskoj zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franića, a ne treba zaboraviti ni da Hrvatska i Srbija nemaju potpisan sporazum o izručenju. Ipak, za atentat u zagrebu, može mu se suditi i u Beogradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene