Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spokojan sam što se tiče crnih fondova'

Milinović: Program Kukuriku koalicije je neselektivno granatiranje zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi i potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović rekao je kako je apsolutno spokojan i nema se čega bojati te ponovio da ne zna ni za kakve 'crne fondove' u HDZ-u.

U odgovoru na pitanje je li ga strah od optužnica zbog 'prljavog novca' ponovio je kako je primio donaciju za crkvu u Bilaju u legalnoj stranačkoj blagajni. 'Dakle nisam u kući, nisam u restoranu', rekao je dodavši kako ima uplatnicu i zahvalnicu, a i, kako je dodao, svećenik je ispitan u USKOK-u.

Na pitanje misli li da tajnih računa u HDZ-u nije ni bilo, Milinović je nakon sjednice Vlade rekao da, što se njega tiče - ne, dodavši također kako ne zna ni za kakve crne fondove. Upitan o predizbornom program 'Kukuriku koalicije', Milinović je rekao kako je, što se tiče zdravstva, program SDP-a 'neselektirano granatiranje hrvatskog zdravstva'.

Milinović je pritom podsjetio da je SDP, kad je bio na vlasti, vratio dug u zdravstvenom sustavu tako što je prodao kontrolni paket dionica Plive za 750 milijuna kuna, 'a taj kontrolni paket vrijedio za dva mjeseca 1,1 milijardu'.Za napise o tome da je ravnatelj KBC-a Rebro Željko Reiner prijavljen DORH-u zbog nepravilnosti u poslovanju tog KBC-a, utvrđene tijekom nadzora inspekcije HZZO-a, ministar Milinović rekao je kako je 'zanimljivo zašto se spominje samo Rebro'.

'HZZO vrši kontrole svake godine, ima tu i bolnica Sisak, bolnica Pula, pa zanimljivo zašto je samo izdvojeno Rebro', zapitao se Milinović. HZZO je uputio određene primjedbe pa ćemo vidjeti, rekao je Milinović dodajući kako misli da se radi o manjim primjedbama. A Reiner je, po mišljenju Milinovića, u medijima istaknut zato što je HDZ-ovac. Osvrćući se na eksploziju u skladištu oružja u vojarni kod Knina ministar Milinović je kazao kako tamo nema onečišćenja vode, zraka i što je najvažnije, radioaktivnosti. (HIna)

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju Darko Milinović otkrio da je zabunom kupio cipele karticom Ministarstva Podcast Krešendo Bivši ministar prvi put otkrio zašto je mogao ostati bez fotelje: ''To sad mogu pričat... al' sam drhćao godinu dana zbog toga''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene