Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar demantira

Milinović: Nema nikakvih novosti vezanih za zakon o oplodnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom ponovnih medijskih nagađanja o izmjenama Zakona o medicinskoj oplodnji, ministar zdravstva Darko Milinović poručio je preko glasnogovornice da ne želi komentirati te napise te da nema nikakvih novosti vezanih uz zakon, a ukoliko ih bude o njima će pravodobno izvijestiti javnost.

Jutarnji list je u današnjom broju objavio neslužbenu informaciju da će zakon u rujnu na izmjene u Hrvatski sabor te da će se ukinuti najspornije odredbe koje se odnose na zabranu zamrzavanja zametaka, dokazivanje izvanbračne zajednice te na otkrivanje identiteta donatora sperme i jajnih stanica. Milinović je krajem prošlog tjedna demantirao da je u tijeku izmjena Zakona o medicinskoj oplodnji , iako je svega nekoliko dana ranije predsjednica Vlade Jadranka Kosor novinarima izjavila da se radi na izmjenama zakona. Ministar zdravstva u petak je rekao da će do izmjena doći jedino ako se pojave velike poteškoće u njegovoj primjeni. Inače, do kraja tjedna trebala bi biti gotova četiri pravilnika važna za provedbu zakona, a imenovano je i Nacionalno povjerenstvo za medicinsku oplodnju na čelu s predstojnicom Katedre za obiteljsko pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta Dubravkom Hrabar. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Slika nije dostupna Rizik za pacijente? Josipović traži izmjenu Zakona o umjetnoj oplodnji

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene