Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija Kluba utemeljitelja

'Milinović jest član i utemeljitelj HDZ-a od 1989.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se prepucavanja oko članstva Darka Milinovića u HDZ-u.

Podsjetimo, zamjenik predsjednice HDZ-a i donedavni ministar zdravstva Darko Milinović u Dnevniku Nove TV izjavio je , između ostalog, da je član HDZ-a od 1989. godine te da je jedan od utemeljitelja HDZ-a. Na tu je izjavu jučer priopćenjem reagirao Miroslav Petry koji je Milinovićeve tvrdnje nazvao neistinitima.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Slika nije dostupna REVITALIZACIJA LIKE Plenković o delimitiranju porodiljnih naknada: ''Sve što ulažemo u ceste i poljoprivredu ima manje smisla ako nas ima manje''

Danas je na cijelu priču reagirao Klub utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman' Ličko-senjske županije. 'Napominjemo da je Miroslav Petry bivši član HDZ-a, jer je nakon poraza na unutarstranačkim izborima 2000. godine prešao u Hrvatski blok te se kandidirao na izborima 2001. godine na kojima nije uspio prijeći izborni prag', stoji u priopćenju kojeg potpisuje nekoliko članova Predsjedništva Kluba.

'Milinović se u 1989. učlanio u HDZ u Zagrebu'

'Krajem 1989. godine Darko Milinović, koji se u to vrijeme nalazio na odsluženju vojnog roka u bivšoj JNA, kontaktirao je nas nekolicinu iz Gospića koji smo održavali kontakte sa Središnjicom HDZ-a u Zagrebu (Ivica Čačić, Milan Kolić, Ante Vlainić) te izrazio želju za učlanjenjem. U to vrijeme u Gospiću još nije bila formalno osnovana Hrvatska demokratska zajednica, a mi smo mu sugerirali da se ne učlanjuje dok ne odsluži vojni rok jer bi, s obzirom na okolnosti, tim činom mogao dovesti u pitanje i svoj život', nastavlja se u priopćenju.

'Međutim, Darko Milinović se unatoč našim sugestijama u prosincu 1989. godine učlanjuje u HDZ u Zagrebu zajedno sa svojim prijateljima iz Gospića i Like (Joso Vrkljan, Ivica Kušlan, Petar Krmpotić, Milan Kušlan i drugi), te su na njihov zahtjev prevedeni u svoje matične ogranke tijekom njihovih osnivanja početkom 1990. godine, o čemu postoji službena stranačka evidencija', navode iz Kluba utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman' Ličko-senjske županije.

'Slijedom gore navedenog, dr. Darko Milinović neposredno je sudjelovao u procesima utemeljenja i stvaranja Hrvatske demokratske zajednice na području Gospića i Like', zaključuje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene