Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjajne vijesti

Djevojčici koja je ujedinila Hrvatsku uspješno presađena koštana srž: "Ona je dobro i nalazi su dobri"

Mila Rončević u bolnici u Philadelphiji (Foto: Obiteljski album)
Mila Rončević u bolnici u Philadelphiji (Foto: Obiteljski album) Obiteljski album
Aktualno Galerija Djed Vladimir Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Djed Vladimir Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marin i Mila Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Marin i Mila Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 3 Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 3 Foto: Obiteljski album Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 2 Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 2 Foto: Obiteljski album +2 Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 1 Galerija 1/7 >>
Djevojčici koja boluje od leukemije, za čije je liječnje Hrvatska skupila 38 milijuna kuna, u SAD-u je presađena koštana srž.

Mili Rončević (2), djevojčici oboljeloj od akutne megakariocitne leukemije za čije je liječenje u SAD-u Hrvatska skupila 38 milijuna kuna, uspješno je transplantirana koštana srž. Bolest je u remisiji.

Pročitajte i ovo Mila Rončević vratila se kući - 8 i dalje je u visokom riziku Otac Mile Rončević: "Ne želimo i ne možemo reći da je sve OK i gotovo jer to jednostavno ne možemo znati" Mila Rončević vraća se kući - 4 liječenje je uspjelo Mila se uskoro vraća kući: "Svi su nalazi zasad jako dobri. Stekla je čak i imunitet“

To nam je potvrdio Vladimir Rončević, Milin djed.

"Presađivanje je obavljeno. Ona se osjeća dobro. I nalazi su dobri", kazao je Vladimir Rončević.  

Srž joj je presađena 1. studenog, a bolest joj se povukla. Otac Marin je za Jutarnji rekao da je oporavak od postupka Mila odradila u samo tri tjedna. U prosjeku oporavak traje pet tjedana.

"Mila je prije transplantacije prošla desetodnevno kondicioniranje", rekao je Jutarnjem Marin Rončević. Kazao je i da se Mila za sada "super" oporavlja, ali da će idućih godinu dana biti pod nadzorom, u izolaciji i pod posebnim pravilima. 

Roditelji djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku poslali su molbu za pomoć u liječenju svoje djevojčice. Troškovi liječenja su i njih iznenadili, ali građani su skupili gotovo 40 milijuna kuna za liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia u Sjedinjenim Američkim Državama kamo je Mila otputotovala početkom travnja. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene