Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se most?

Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Ronald Gorsic/Cropix
S potpisima zastupnika koalicije Mosta i Suverenista, Milanović bi imao potporu 68 zastupnika, sa čime bi se išlo prema zastupnicima nacionalnih manjina.

Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića, doznaje Telegram. Osim SDP-a i njegovih koalicijskih partnera, Milanovića bi podržali i zastupnici Možemo!, IDS-a, Nezavisne liste Matije Posavca i zastupnik Fokusa.

"IDS je pitan samo žele li razgovarati, i to je to, nema nikakve bianco podrške", doznaje DNEVNIK.hr iz IDS-a.

Navodno se očekuje i podrška Mosta, a njezini članovi dan provode na internim sastancima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

S potpisima zastupnika koalicije Mosta i Suverenista, Milanović bi imao potporu 68 zastupnika, sa čime bi se išlo prema zastupnicima nacionalnih manjina. Kad bi dobili i tih osam potpisa, imali bi većinu u parlamentu.

Nikola Grmoja u međuvremenu se oglasio za Telegram, a istaknuo je da sve ovisi o odluci Domovinskog pokreta te da će se tada znati tko će sastaviti Vladu.

"Što se tiče Milanovićeve inicijative, od početka smo govorili da mi naše birače nećemo iznevjeriti – ostajemo na svojoj platformi, oko koje nas može podržati i bivša oporba i tako osigurati borbu protiv korupcije. Ono što je sigurno, to je da HDZ nikada neće dobiti našu podršku za formiranje Vlade”, poručio je Grmoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene