Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Apsolutne sigurnosti nema'

Milanović: Godina je počela žestoko, no unatoč eksplozijama Zagreb će ostati siguran grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović osvrnuo se na nedavne eksplozije u Zagrebu te na prvu godinu na vlasti, ali i na predstojeće lokalne izbore.

'Ova godina je počela burno i žestoko, eksplozivne naprave pucaju po Zagrebu', rekao je. Moramo znati da apsolutne sigurnosti nema, ali čvrsto sam uvjeren da će Zagreb, kao i Hrvatska, ostati ono što je bio sve ove godine - siguran grad u kojem se živi dobro, otvoreno i kvalitetno i da se tu ništa neće promijeniti. A prve naznake su da je tako i da će tako ostati, kazao je Zoran Milanović na početku sjednice Glavnog odbora SDP-a, koja je u radnom dijelu zatvorena za javnost.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Podsjetio je da je prije 5,5 godina, kako kandidat za predsjednika SDP-a, rekao da će SDP voditi kao otvorenu stranku otvorenih ljudi u otvorenom društvu. 'Ta rečnica i to opredjeljenje danas je jednako važno kao i onda i bit će važno u godinama koje su pred nama', kazao je Milanović.

Uoči lokalnih izbora Milanović je naglasio kako su izbori za njih druga najvažnija stvar, a da je prva zasigurno sigurnost zemlje. 'U politici morate donositi odluke. Ako ih ne donosite sve stoji', rekao je Milanović i dodao kako će lokalni izbori biti vrlo bitni u njihovoj verifikaciji. Osvrnuo se i na neke nesporazume unutar stranke te istaknuo kako se autonomija lokalnih organizacija poštuje u 99 posto slučajeva, a tamo gdje misle da moraju djelovati neće čekati prekriženih ruku nego će raditi.

>> Lokalni izbori - test za Milanovića i Karamarka

Ovu godinu Milanović je nazvao godinom izazova. Hrvatska će postati članica EU bez obzira na sitne poteškoće, ocijenio je. Rekao je da je duboko uvjeren da kao Vlada, ali i cijela nacija, imamo realne šanse da uspijemo i zadržimo stabilnost države. Naglasio je kako ni 'ljubimci Europe' sada ne znaju kada će im biti bolje.

Prvu godinu svoje Vlade nazvao je godinom sustezanja, a ne štednje jer se štedi tek kada se ima što štediti. Dodao je i kako su bili racionalni no da treba naći pravi omjer. 'Gotovo je s politikom kojom ćete devalvacijom postati konkurentni. Države koje su tako funkcionirale bile su nam uzor, ali kada su ušli u eurozonu, pali su', istaknuo je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene