Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Pittsburghu

Milanović: U Hrvatskoj se često čuju gusle, a onda pucaju kubure

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović boravio je u Pittsburghu gdje se sastao s članovima Hrvatske bratske zajednice čestitavši tom prigodom predsjedniku te udruge Bernardu Luketichu na održanju i promociji hrvatske kulture i naslijeđa u Sjedinjenim Državama.

Hrvatska je mala država sa samo četiri i pol milijuna stanovnika i zbog toga se mora profilirati i pronaći svoje jake strane i prednosti rekao je Milanović te dodao da u Pittsburgh nije došao da bi iseljenike pozvao da dođu u Hrvatsku sa svojim novcem, jer su tu priču čuli već puno puta.

"Neću vam ovdje govoriti o politici i političkoj opredijeljenosti moje vlade jer nisam došao po vaše glasove. I to predstavlja određenu razliku između nas i svih drugih, koje poštujem, no kad putujem u inozemstvo, ovdje ili u Bosnu i Hercegovinu jer i to je inozemstvo, ne dolazim po glasove. Dolazim razgovarati, u BiH dolazimo pomoći, vi ovdje ne trebate pomoć, znate sve što treba. Čestitam vam još jednom", rekao je premijer Milanović.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

>> Milanović: Ova kriza će trajati, za sređivanje nereda bit će potrebna dva ili tri mandata

Hrvatska bratska zajednica najstarija je i najveća organizacija Hrvata u sjevernoj Americi, osnovana još 1894. godine pod imenom Hrvatska zajednica ujedinjenih država. Posebno je poznata po njegovanju kulture i tradicije s naglaskom na tradicionalne grupe s tamburicama. Zoran Milanović zato je rekao kako su veze HBZ-a s Hrvatskom neprekinute upravo i kroz taj instrument.

"U Hrvatskoj se često čuju gusle, a onda pucaju kubure. Tamo gdje je tamburica, tamo je mirno, umjereno", zaključio je Milanović koji će danas u ime Hrvatske održati govor pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene