Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz New Yorka

Milanović: Ova kriza će trajati, za sređivanje nereda bit će potrebna dva ili tri mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović je, prilikom susreta s hrvatskim iseljenicima u New Yorku, poručio kako vjeruje da će Hrvatska iz teške situacije izaći relativno brzo.

Premijer je hrvatskim iseljenicima prepričao trenutno stanje u zemlji i naglasio kako pred njih nije došao skupljati glasove i držati političke govore.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

>> Milanović: Ova Vlada želi počistiti kuću i uvesti novu diciplinu

'Hrvatska je trenutno u onoliko teškoj situaciji, koliko je u teškoj situaciji i svaka druga država u Europi i u regiji, ali vjerujemo da ćemo iz toga izaći relativno brzo. Naravno, ne preko noći. Ova kriza će trajati i za nered koji je napravljen, trebat će, ne samo nama, nego i drugim Vladama, ne samo jedan, nego možda dva ili tri mandata da se stvari restituiraju i da krenu opet svojim smijerom', poručio je hrvatskim iseljenicima u New Yorku Milanović.

'Naš glavni zadatak je da optimiziramo hrvatske ekonomske resurse. ovo sve drugo je, u ovom trenutku, manje bitno. Dakle ekonomija, radna mjesta, kao i u Americi i iskorištavanje hrvatskog potencijala, koji su veliki. Oni su veliki ne zato jer smo mi veliki i pametni, nego zato jer imamo takav položaj. To je transport, to je pomorstvo, to je riječka luka. To je samo nekoliko projekata koje od Hrvatske mogu učiniti još relevantnije mjesto u Europi', rekao je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene