Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio u Zemuniku

Milanović o cijeni benzina: "Rast cijena neće stati. Benzin neće više nikad biti jeftin"

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja u Vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Tom je prilikom odgovarao na pitanja novinara.

O statusu Ukrajine i Moldavije kao kandidatu EU-a kaže kako je to jednostavno nemoguće, ako se i BiH ne uključi u cijelu priču.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom" Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

"Ja sam za to da se cijeloj BiH da taj signal da su dobrodošli. Bit će im jako teško, da kažem nemoguće, objasniti kako Ukrajina i Moldavija mogu biti kandidati u teškom stanju u kojem se nalaze, a BiH - ne može", rekao je i dodao: "Te priče da je Europska komisija nešto predložila - to mačku o rep".

"Netko drugi - Macron, Scholz je odlučio ili su se uskladili da se nastupi prema Ukrajini i Moldaviji na prijateljski i otvoren način i to je u redu, ali Hrvatska, po meni, ne može nikako", kazao je Milanović i dodao da je to tako dok se u taj krug ne doda i BiH kao kandidat.

"Ako je ne stavimo kao kandidata, onda je jasno da je ne percipiramo kao državu. BiH, zemlju u kojoj nema oružja ni rata, nema teritorijalnih sporova, njih sad preskočiti - to bi nalikovalo sadizmu", rekao je.

"Oni su Europa, naši su susjedi, to je država s kojom imamo 1000 km granice. Članica smo EU-a i NATO-a, pa valjda se i nas nešto pita. Vidim da su i reakcije u Sarajevu, među ljudima koji me inače nesmiljeno kritiziraju - njihove reakcije nisu bile loše. Očekujem da se premijer i hrvatska Vlada zauzmu", objasnio je Milanović.

O novoj odluci Vlade

Komentirao je i fiksiranu cijenu goriva. "Bolje ikad nego nikad. Vlada je to mogla napraviti i ranije. Bili su neki razlozi zbog kojih bih i ja to prolongirao, sad ih više nema", rekao je.

"Euro je manje - više siguran, kakogod se bude djelovalo - dobro je, dok ovaj val poskupljenja ne prođe", dodao je.

"Dok rat ne završi i stvari se ne smire, možemo očekivati da rast cijena neće stati. Benzin neće više nikad biti jeftin, a neko vrijeme ćemo se morati naviknuti na plaćanje malo više", zaključio je Milanović.

Milanović u Zemuniku sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka vojnog pilota HRZ-a kadetima 26. naraštaja. Svečanost se odvija u Vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene