Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao ga populistom

Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10
Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Foto: Tom Dubravec/Cropix
Ministar iz susjedne BiH, Elmedin Konaković, opisao je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića kao populista.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković opisao je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića kao populista čijim izjavama ne treba poklanjati posebnu pozornost pa ni kada dovode u pitanje europski put BiH.

Nakon što je Milanović ranije tijekom dana uoči očekivane odluke Europskog vijeća da dopusti otvaranje pristupnih pregovora s BiH izjavio kako će toj zemlji za pristupanje Uniji trebati 500 godina odnosno "više nego što je bila pod Turcima", Konaković je za bosanskohercegovačke medije u Bruxellesu kazao kako on spada među političare koji ne žele reagirati na takve populističke istupe.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Novo prozivanje Nastavlja se okršaj Milanovića i Butkovića: "Tko se vozi u helikopteru?"

"O njemu (Milanoviću) to više govori nego o bilo kome drugom. Mi imamo svoj vrlo jasno zacrtani put. Bilo je 'milanovića' puno koji su bili skeptici da se ova stvar za BiH uopće može dogoditi", kazao je Konaković kako ga citira portal "Dnevnog avaza".

Šef bosanskohercegovačke diplomacije je istaknuo kako je sadašnja vlast u BiH nakon godina zastoja uspjela pomaknuti europske procese i očekuje da EU to prepozna i nagradi odlukom o otvaranju pristupnih pregovora.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

"Mi smo u tome uspjeli. Ako se upravo to dogodi, da mi dobijemo potvrdu da dijalog i kompromis donose rezultat što bi trebala biti najveća vrijednost ove odluke, onda ćemo lakše otvarati svaku narednu temu. Siguran sam da 2030. godina (za članstvo u EU) nije nerealni cilj", kazao je Konaković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene