Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Alternativa jednako nula'

Milanović o CA: Ako se samo malo promijenimo imamo šanse spasiti kompaniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović danas je u Bjelovaru, između ostalog, komentirao situaciju u Croatia Airlinesu i pozvao sve uključene da postupaju prema zakonu te naglasio kako male promjene mogu donijeti puno toga.

'Mogu samo pozvati sve koji su sudionici u ovom procesu da igraju po zakonu jer mi igramo po zakonu i po pravilima i da očuvamo kompaniju, to govorim kao predstavnik dioničara', rekao je premijer Milanović danas u Bjelovaru komentirajući situaciju u Croatia Airlinesu.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Slika nije dostupna Štrajk u Croatia Airlinesu Najava koja bi mogla izazvati kaos u srcu turističke sezone: "Bili smo primorani na ovaj korak"

Premijer smatra kako je CA jedina nacionalna aviokompanija u ovom dijelu Europe koja ima šanse opstati i zarađivati. 'Podsjećam da su drugi propali ili su prodani za jedan euro. Mađarska više nema nacionalnu kompaniju, naši istočni susjedi su preslabi. Mi imamo praktički pet međunarodnih aerodroma, imamo tri koja imaju promet preko milijun putnika, zagrebački i bitno više od toga', podsjetio je Milanović.

>> Novi problemi u Croatia Airlinesu: Za utorak najavljen štrajk

Sve je to jedan vrlo važan resurs smatra premijer Milanović i dodaje kako je alternativa restrukturiranju gašenje CA. 'Alternativa, ako se ne budemo mijenjali, je da je ne bude. To oni koji imaju siguran posao moraju shvatiti jer rade u kompaniji koju država subvencionira već 20 godina, a rade gubitke cijelo vrijeme, dakle ne možemo više tako. Ako ne zbog sebe, Europa nam to neće dati', smatra Milanović.

'Apeliram, shvatite ljudi, stjuardese i piloti, shvatite, alternativa jednako nula, ako se samo malo promijenimo imamo velike šanse', poručio je premijer Milanović zaposlenicima Croatia Airlinesa koji su za utorak najavili štrajk.

Odvjetnik sindkata pilota Albin Hotić poručio je kako su piloti spremni ostati u štrajku sve do ispunjenja zahtjeva, tj. dok se ne zadrže sva prava iz kolektivnog ugovora 2012. godine. 'Upravi će biti skuplje 2 ili 3 dana štrajka u kojima će morati iznajmljivati avione od drughj operatera nego sva prava koja piloti traže za cijelu godinu', istaknuo je Hotić.

Osim pilota u utorak u 6 sati u štrajk idu i članovi sindikata kabinskog osoblja te djelatnici administracije Croatia Airlinesa. 'U štrajku planiramo biti onoliko koliko nam to bude zakon dozvoljavao ili u najboljem slučaju dok se ne udovolji našim zahtjevima', rekla je Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene