Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslovi u SOA-i

Milanović o aferi SOA: Ako je to istina, kriminal je za to dječja priča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje je zlo, koliko god bilo veliko zlo, ako netko ukrade neki iznos, nego ako radi ovakve stvari, komentirao je premijer navodne dokumente koji dokazuju da je Karamarko u SOA-i zaposlio agenta koji je pao na provjeri.

Navodne dokumente koji dokazuju da je Tomislav Karamarko u SOA-i zaposlio agenta koji je pao na sigurnosnoj provjeri i poligrafu, kao i sukob čelnika HDZ-a s predsjednikom Ivom Josipovićem u ponedjeljak je komentirao premijer Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

'Ne vidim ja tu nikakav rat na relaciji Josipović - Karamarko', rekao je premijer i nastavio.

'Ukoliko je ono što je jedan dnevni list objavio autentično radi se o nečemu što je puno gore od kriminala, kriminal je dječja priča za ovo. Manje je zlo, koliko god bilo veliko zlo, ako netko ukrade neki iznos, nego ako radi ovakve stvari i ako ruši sustav i ruši Hrvatsku državu', smatra Milanović koji se slučajem ne misli baviti osobno.

Ivo Josipović: U tajnim službama rade ljudi povezani s medijima i političarima

'Time mislim da se ne bi se trebala baviti ni aktualna ekipa u SOA-i. To su profesionalci čiji zadatak je da takve stvari osujete, da ih suzbiju ubuduće. Ali postoje saborska tijela koja će to raditi i Vijeće za nacionalnu sigurnost. Načelno da, podržavam tu inicijativu, ali to nije primarni zadatak Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali uvijek može biti tema na Vijeću. Dakle još jednom, ukoliko se radi o autentičnim dokumentima to je strašno', zaključio je.

O odlasku u Australiju: Nevjerojatno je da nitko nije otišao prije

Milanović je u Kuparima komentirao i svoj skorašnji odlazak u Australiju.

'Meni je nevjerojatno da u 23 godine niti jedan hrvatski premijer ili premijerka nije bila, a pričamo o dijaspori. Dakle to je deset dana intenzivnog puta kojem se i veselim i ne veselim, bit će naporan, ima i ovdje uvijek posla, ali to netko mora napraviti. To je moja dužnost kao hrvatskog premijera. Ide vrlo mala delegacija i ispod tog standarda ne možemo. Ide sve skupa pet ljudi, uključujući i mene. Što se tiče delegacija, imamo tamo na sveučilištu u Sydneyu i 30-godišnjicu osnivanja hrvatske katedre koju nastavljamo financirati. Bit će i političkih pitanja. Drago mi je što idem, a svjestan sam i da ovdje ima više posla', rekao je Milanović i poručio da je rebalans gotov.


'Treba ga izglasati. To je sada na saborskim zastupnicima i na javnosti da to shvati i prihvati', zaključio je.

O suđenju u Haagu: Ja znam što se dogodilo

Osvrnuo se i na početak suđenje u Haagu.


Crnić-Grotić: Možete utvrditi da je u Hrvatskoj počinjen genocid

'Ja imam o tome svoje osobno mišljenje, znam što se dogodilo. Ovdje su se dogodili u režiji ekipe iz Beograda koja je ovdje znala ljetovati, tadašnje ekipe prije više od 20 godina, teški ratni zločini. Bilo je elemenata genocida i mi ćemo to probati dokazati. Je li nam to trebalo ili nije ne znam, ja sam očekivao malo više razumijevanja i kooperativnosti s druge strane u Beogradu. Toga nije bilo i tu smo di jesmo. Hrvatska je podnijela tužbu i gurat će do kraja', objasnio je.

'Važno je da Ina radi, zapošljava, ostvaruje dobit'

Na pitanje očekuje li rast u 2014. godini, nakon pada u zadnjem kvartalu prošle godine, premijer se okrenuo prema objektu u Kuparima i rekao kako upravo zbog takvih stvari očekuje. 'Država je sa svoje strane u investicijama odradila što je mogla', rekao je premijer.

Komentirajući Inu rekao je kako se radi o važnoj kompaniji za Hrvatsku zbog čega je primarni cilj da radi, zapošljava i ostvaruje dobit, te da reinvestira da bi bila još veća. 'A da po potrebi dio te dobiti uzmemo i mi, ali ne za sebe i svoje plaće, nego za državni proračun', rekao je premijer i objasnio da se trenutno događa to da će iz nekih javnih poduzeća dio dobiti koju su ostvarila dati u proračun, iako bi idealno stanje bilo kada ne bi trebali uzimati ništa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene