Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodrmao političku scenu

Milanović: Nije mi jasno što je odlučio Rohatinski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najava guvernera HNB-a Željka Rohatinskog kako ipak postoji mogućnost da se angažira na izborima, malo je protresla političku scenu u Hrvatskoj.

Najava guvernera Željka Rohatinskog da će se uključiti u politiku odjeknula je. Kampanja još nije počela, no glavni akteri već su izračunali rezultate - guverner bi ih mogao pomutiti. 'Nisam shvatio točno što je rekao, prema tome, ostavio bih njemu da sam donese odluku. Nije mi točno jasno iz jučerašnje izjave koja je njegova odluka', izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ususret izborima Ogroman broj građana osjeća se napušteno: Ekstremni desničari znaju kako profitirati na njima Ivan Malenica - 1 Borba za glasove Režu vrpce, otvaraju zgrade, radove... Razletjeli su se na sve strane: Jedna je stvar i više nego jasna

O guvernerovim aktivnostima premijerka nije željela govoriti. Šute i drugi njezini suradnici pa i vladajuća stranka HDZ. Sam prvi čovjek HNB-a također šuti o detaljima svojih političkih planova. Ne govore ni u HSLS-u stranci koja ga je željela na svojoj listi. U posljednje vrijeme Rohatinskog je najviše prozivao HSS. Ali ovih dana i oni su blaži.

Guvernerove poruke udaljile pažnju od poteza njegove supruge

'Mi niti smo ga kad doživljavali niti ga doživljavamo niti je on bio u političkom prostoru', rekao je predsjednik HSS-a Josip Friščić. Već iskazanom voljom za političkim angažmanom guverner Rohatinski, smatraju nevladine udruge, nanio je štetu poslu u Narodnoj banci.

'Dužnosnik svakog tijela javne vlasti, koji nije tu došao kroz političke izbore, ne bi smio obnašati tu dužnost ukoliko se ima namjeru aktivno baviti politikom', rekao je Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internationala Hrvatska. Guvernerove političke poruke udaljile su pažnju od poslovne suradnje njegove supruge s poduzetnikom Ivicom Todorićem.

'Kod odgovornog dužnosnika se ne može dogoditi da poznanstvo s bilo kime donosi prednost i utječe na donošenje odluka', rekao je Petrović. Čak i ako je posao koji su sklopili guvernerova supruga i poduzetnik Todorić potpuno zakonski čist postavlja se moralna dvojba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene