Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentar Lane Ružičić

Zoran Milanović tipka...

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
''Zato izađite i glasajte za sve osim za HDZ'', zadnje je što je predsjednik Zoran Milanović napisao na svom profilu na Facebooku. Mjesec dana obilazio je Hrvatsku i komentirao i što smije i što ne smije, a po Facebooku pisao toliko da se tipkovnica užarila. Sad je muk. Ništa. Nula. Zero.

Prije mjesec dana Zoran Milanović doslovno je izletio iz grma i najavio da ulazi u utrku za premijera. Izazvao je politički potres koji je trajao otprilike tri dana i onda je euforija nestala.

Znam da ću zvučati kao Plenković, ali moram to reći, čelnik SDP-a Peđa Grbin sam je sebe degradirao / smijenio / poništio. Onda je svojim potezima i izjavama dodatni čavao u lijes SDP-a zabio Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 5 Šokantna odluka FOTO/VIDEO Pogledajte obraćanje kojim je Zoran Milanović šokirao Hrvatsku

Zoran Milanović i ranije je uspješno razbucavao SDP, a onda su ga prije mjesec dana prihvatili kao Spasitelja, Boga i direktora Svemira. "Pec, pec", poručio mu je Ustavni sud i kao prvašiću objašnjavao da ne smije kao predsjednik države na izbore. No kaj će netko Njemu govorit? Kaj? Taj Šeksov kum da njemu soli pamet? Ma dajte, molim vas.

Rijeke pravde dolaze?

Svaki dan držao je slovo. "Rijeke pravde dolaze", ponavljao je i objašnjavao da je dobro glasati i za Most i za Domovinski pokret. "Sve, samo HDZ ne", bila je njegova mantra. Bivši šef SDP-a odavno je prestao biti lijevo, ako je to ikad i bio. Već na predsjedničkim izborima lagano je koketirao s desnicom, ali ovo sada trebala mu biti škola za ubuduće. I Ivo Josipović lovio je drugi mandat tražeći glasove i u desnom bazenu, pa je, eto, pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović.

Misliti da ćeš svoje biračko tijelo proširiti pecajući i lijevo i desno potpuno je pogrešno. Ako dobiješ nekog plavog ili crnog jer si ružno govorio o migrantima ili Srbima, izgubit ćeš svoje birače i kad se sve zbroji, bit ćeš zapravo u minusu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Nakon početnog skoka SDP-a rast se ispuhao poput balona, a onda je Milanović stalnim pojavljivanjem pokušavao to popraviti. Vjerojatno je i uspio jer bi SDP-ov rezultat bez njega doživio još veći fijasko. Ali nismo čuli ni P od programa, samo smo slušali da HDZ ne valja, a glavna mu je meta umjesto korupcije postala krava. Joj, kako smiješno.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Izbori u Hrvatskoj Rezultati izbora: Obrađeno više od 99 posto biračkih mjesta, HDZ-u 61 mandat, Rijeke pravde na 42

Kad se sve zbroji, kad se sjetimo da je Plenković morao prekrižiti čak 30 ministara jer su uhićeni ili optuženi ili uhvaćeni u raznim vrstama kriminala, mora se priznati da je potreban stvarno veliki talent da se izgube izbori od HDZ-a. Pa, ako ništa drugo, ekipi s Iblerova trga treba od srca čestitati na velebnom uspjehu. Svi se dignu protiv HDZ-a, a HDZ osvoji 61 mandat. Imaš predsjednika države na svojoj strani, a osvojiš glasova kao Davor Bernardić. Sjećate se njega?

Pročitajte i ovo Socijaldemokrati predizborni spot Osnovani 2022. godine Ovo su najveći gubitnici izbora

"Zoran Milanović tipka…", čeka se da se oglasi taj kralj oglašavanja, ali zasad ni mu ni be. Da se poslužimo kravljim jezikom. Gdje je nestao čovjek? Je li se utopio u rijeci pravde? Hoće li on sad opet biti predsjednik svih građana? Treba nam objašnjenje. Sad.

Nismo objašnjenje dobili baš kad smo željeli, ali u 14:50 oglasio se na Facebooku. Više pogledajte OVDJE >>.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene