Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer za Dnevnik Nove TV

Milanović: Ispali smo iz fokusa UN-a, što je dobro, jer kada ste u fokusu nešto ne štima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči njegova odlaska u New York na višednevno zasjedanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda, premijer Zoran Milanović dao je izjavu za Dnevnik Nove TV.

Idućih pet dana premijer Zoran Milanović bit će dio svjetske političke elite koja se okuplja na godišnjoj sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Već tradicionalno Premijer će pred Općom skupštinom održati i govor, a što očekuje od druženja sa svjetskim čelnicima, kojem predsjedava bivši srbijanski ministar Vuk Jeremić, premijer je otkrio za Dnevnik Nove TV netom prije ulaska u zrakoplov.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Matrica koja šteti svima Milanović žestoko odgovorio Dodiku: "Njegove tvrdnje su neistinite i neprihvatljive..." Zoran Milanović Posjet BiH Milanović zagrmio u Tuzli: "HDZ nije napravio ništa za Hrvate u BiH, a DP se mora odlučiti..."

Premijer je na sjednicu Opće skupštine UN-a krenuo sa suprugom, a s njima je i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Vladin zrakoplov prevezao ih je do Frankfurta odakle redovnom linijom putuju ka New Yorku.

>> Milanović: Koliko poznajem Bibliju, vjera je povjerenje, tu nema razlike među vjerama

'Govorit će se o situaciji u svijetu i svemu onom čime se bavi UN, ali naglasci govora se ne otkrivaju ranije', rekao je premijer Milanović. Teme koje će prevladavati su situacija u Siriji, ali i nova žarišta diljem svijeta otvorena zbog antiislamskog filma. Kao i svim čelnicima i Hrvatskoj je mir u interesu.

Na pitanje hoće li barem nakratko sresti američkog predsjednika Baracka Obamu rekao je kako ne vjeruje da će se to dogoditi. 'Mislim da nisu predviđeni bilateralni susreti ni s kim osim možda s čelnicima zemalja svjetskih žarišta, a Hrvatska to nije. Čak mi se čini da smo malo ispali iz fokusa američke administracije što je dobro jer kada ste u fokusu nešto ne štima', rekao je Milanović.

>> Sukobi na vrhu dnevnog reda Opće skupštine UN-a

Premijer će iskoristiti priliku za susret s Hrvatima u Pittsburgu. 'Ljudi žive svoj život daleko od Hrvatske. Emotivno su vezani, a svaki rezultat razgovora je da kad dođu razočaraju se u toliko koliko smo tvrdi, neefikasni i neorganizirani', kaže Milanović.

Sudjelovanje u općoj skupštini UN-a za Hrvatsku je neizbježno ali u ovom trenutku, tvrdi premijer, ne i presudno. 'Ovo su važne stvari, ali ipak se najvažnije stvari za Hrvatsku odvijaju u Zagrebu i Bruxellesu. No srećom to je samo jednom godišnje', rekao je Milanović.

U programu osim premijera sudjeluje i njegova supruga na takozvanom damskom ručku ali i godišnjem skupu o autizmu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene