Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put dug 20 godina

Milanović: Hrvatska je predana poštivanju vladavine prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i njena vlada u potpunosti su predani poštivanju vladavine prava jer je prepoznaju kao srž bilo kojeg demokratskog društva, rekao je premijer Zoran Milanović u New Yorku tijekom panela UN-a posvećenom vladavini prava.

Na skupu koji se održava dan uoči otvorenja opće rasprave na Općoj skupštini UN-a Milanović je podsjetio na dug i zahtjevan put koji je Hrvatska prošla u proteklih dvadeset godina, te istaknuo da je čitavo to vrijeme činila napore da se pridržava načela vladavine prava.

‘Načelo vladavine prava ostaje temeljni stup naše unutarnje i vanjske politike i radujemo se daljoj suradnji na tom području. Istodobno, smatram da bi se svaka vlada trebala stalno držati uhodanih međunarodnih normi i mehanizama u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala, terorizma i ozbiljnih kršenja humanitarnog prava’, rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje" Slika nije dostupna "Ne smijemo popustiti" Govor predsjednika Milanovića pred UN-om: "Populisti i dezinformacijske kampanje ljuljaju povjerenje u medije i znanost"

>> Milanović: Ispali smo iz fokusa UN-a, što je dobro, jer kada ste u fokusu nešto ne štima

Hrvatski je premijer pritom istaknuo i da bi u cilju jačanja vladavine prava države trebale bolje surađivati i to posebice u okviru Ujedinjenih naroda, te pozvao Vijeće sigurnosti i Opću skupštinu da tome pridonesu.

Ujedno je pozdravio i deklaraciju koja će biti usvojena na kraju skupa o vladavini prava i istaknuo da posebice podupire nakanu UN-a da poveže vladavinu prava i tri temeljna stupa svjetske organizacije - mir i sigurnost, ljudska prava i razvoj, te tako pridonese naprednijem, mirnijem i pravednijem svijetu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene