Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović komentirao Vladine mjere zapošljavanja

'Nema razloga da ne uvozimo pastire'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je u Solinu neostvarivom ocijenio jučerašnju izjavu predsjednice vlade Jadranke Kosor u kojoj je najavila mogućnost otvaranja 150.000 radnih mjesta u idućih godinu dana.

Milanović, koji je danas u Solinu bio na stranačkome skupu, rekao je nazočnima kako politika te stranke nije obračun s korupcijom, pri čemu je istaknuo da se s korupcijom trebaju obračunati oni koji su je i stvorili. 'Nismo za obračun s korupcijom, to nije naša politika, naša je politika – politika bez korupcije i život bez korupcije', rekao je.

Pročitajte i ovo Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!" Slika nije dostupna Nakon sjednice Milanović odgovorio na pitanje što će Sabor raditi do 15. srpnja

'S korupcijom se danas na jedan ružan način moraju obračunavati oni koji su je stvarali, koji su je živjeli, čiji je dio genetskog koda korupcija i koji su pred njom zatvarali oči i prema njoj se bogatili', ocijenio je, dodajući kako se do parlamentarnih izbora obračunom s korupcijom ponajprije trebaju baviti oni koji su 'u njoj živjeli'.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Milanović je rekao kako je neostvariva izjava premijerke Kosor o otvaranju 150 tisuća radnih mjesta u idućih godinu dana te da 'nije dobro ljude zasipati nerealnim obećanjima jer se to zna jako obiti o glavu'.

>> Premijerka poručila da se zajedničkim snagama sve može

>> Čačić: 'Supermen' vladu vodi premijerka koja ništa ne razumije

>> Čačić vs Kosor: Premijerkin plan izvrgnut ruglu

'Bude li nekoliko tisuća više otvorenih radnih mjesta nego što ih propadne, to će u ovoj godini biti dobro za Hrvatsku', dodao je. Za jučerašnju izjavu premijerke kako u Hrvatskoj nema dovoljno pastira, Milanović je rekao da je pretjerana i nepromišljena. 'Ako nitko ne želi raditi posao pastira, ili teške poslove, što nije nimalo sramno zanimanje, onda ih možemo uvesti i nema razloga da se za pastire ne izdaju radne dozvole', istaknuo je Milanović i dodao kako se 'ne bi rugao' s tom njezinom izjavom. Zauzimajući se za uvoz pastira u Hrvatsku ako je potrebno, Milanović je također rekao da tako funkcioniraju sve zemlje EU-a.

Na upit kako komentira izjavu Ljube Jurčića da će istupiti iz SDP-a zbog neslaganja s politikom vodstva stranke, Milanović je odgovorio kako nije čuo za tu izjavu. 'Ako je to Jurčić rekao, nemam komentara', dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene