452808
452808
452808
452808
452808

Milanka Opačić: Nisam vidoviti Milan

  • , 07.10.2016., 14:22
  • Autor:
  • komentara

Opozvani predsjednik Vlade Tihomir Orešković kaže da je uvijek spreman noom premiejru dati savjet ili nekako pomoći.

 
 
 
 
Milanka Opačić o stabilnosti buduće Vlade (Vijesti Nove TV u 14)
Milanka Opačić o stabilnosti buduće Vlade (Vijesti Nove TV u 14)

"Ja sam se par puta našao sa gospodinom Plenkovićem i ukoliko mogu pomoći, ja ću se nuditi. Uvijek sam spreman dati savjet ili nekako pomoć. Ja sam uvjeren da će to biti puno drugačija suradnja između MOST-a i HDZ-a", rekao je Tihomir Orešković, opozvani predsjednik Vlade.

Na pitanje hoće li ovo biti stabilna Vlada, Milanka Opačić, potpredsjednica SDP-a kaže kako nije vidoviti Milan. ''Sve je to teško reći, jesam Milanka, ali nisam vidoviti Milan. Jako je teško znati kuda će sve to skupa ići, činjenica je da u Saboru imamo jednu ekipu koja je sklona pretrčavati", rekla je Opačić.

"Drago mi je da su i naše odluke ubrzale cijelu situaciju, to je dobro za Hrvatsku", kazao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

Bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks, novom predsjedniku sabora Boži Petrovu poručio je da ''drži Ustava i poslovnika".

"Poticao bi ih da iskažu svoja politička stajališta, pa i narav", kazao je Josip Leko, također bivši predsjednik Sabora.

"Vrlo brzo će se pokazati koliko tko zna posao i kako ga radi", kaže Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odgovarajući na novinarski upit hoće li idući petak biti hrvatski premijer odgovorio je da, koliko je informiran, sjednica Sabora je sazvana za 14. listopada poslijepodne i kako treba "određeni broj odluka pravovremeno donijeti, pa ćemo vidjeti".

Na ponovljeni upit rekao da će to biti - kad Sabor izglasa povjerenje Vladi. Upitan jesu li malo predugo trajali pregovori, Plenković je rekao kako je sve u ustavnim rokovima. "Mislim da je cijeli proces vođen na racionalan, korektan, transparentan način i potrebno je neko vrijeme da se stvari zaista dogovore, mislim da nismo napravili ništa što bi bilo doživljeno kao predugo, nego obrtnuto, da je temeljito i partnerski", ocijenio je.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se