Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li Vlada biti stabilna?

Milanka Opačić: Nisam vidoviti Milan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opozvani predsjednik Vlade Tihomir Orešković kaže da je uvijek spreman noom premiejru dati savjet ili nekako pomoći.

"Ja sam se par puta našao sa gospodinom Plenkovićem i ukoliko mogu pomoći, ja ću se nuditi. Uvijek sam spreman dati savjet ili nekako pomoć. Ja sam uvjeren da će to biti puno drugačija suradnja između MOST-a i HDZ-a", rekao je Tihomir Orešković, opozvani predsjednik Vlade.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Na pitanje hoće li ovo biti stabilna Vlada, Milanka Opačić, potpredsjednica SDP-a kaže kako nije vidoviti Milan. ''Sve je to teško reći, jesam Milanka, ali nisam vidoviti Milan. Jako je teško znati kuda će sve to skupa ići, činjenica je da u Saboru imamo jednu ekipu koja je sklona pretrčavati", rekla je Opačić.

"Drago mi je da su i naše odluke ubrzale cijelu situaciju, to je dobro za Hrvatsku", kazao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

Bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks, novom predsjedniku sabora Boži Petrovu poručio je da ''drži Ustava i poslovnika".

"Poticao bi ih da iskažu svoja politička stajališta, pa i narav", kazao je Josip Leko, također bivši predsjednik Sabora.

"Vrlo brzo će se pokazati koliko tko zna posao i kako ga radi", kaže Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odgovarajući na novinarski upit hoće li idući petak biti hrvatski premijer odgovorio je da, koliko je informiran, sjednica Sabora je sazvana za 14. listopada poslijepodne i kako treba "određeni broj odluka pravovremeno donijeti, pa ćemo vidjeti".

Na ponovljeni upit rekao da će to biti - kad Sabor izglasa povjerenje Vladi. Upitan jesu li malo predugo trajali pregovori, Plenković je rekao kako je sve u ustavnim rokovima. "Mislim da je cijeli proces vođen na racionalan, korektan, transparentan način i potrebno je neko vrijeme da se stvari zaista dogovore, mislim da nismo napravili ništa što bi bilo doživljeno kao predugo, nego obrtnuto, da je temeljito i partnerski", ocijenio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene