Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O rezultatima referenduma

Opačić: Mlade generacije moramo odgajati za puno veću toleranciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić komentirala je rezultate referenduma o braku.

Milanka Opačićje komentirala rezultate referenduma o braku te kazala kako joj je žao da je 48 milijuna kuna iz državnog proračuna potrošeno 'na jedan referendum koji je bio potpuno nepotreban i suvišan'.

'Žao mi je što je nakon objave rezultate referenduma Hrvatska poslala poruku da je zemlja u kojoj postoji većina koja je vrlo netolerantna prema manjinskim pravima. Isto tako, nadam se da će vrlo brzo, zbog promjena Ustava, onemogućiti se bilo kakva vrsta referenduma koja bi dalje mogla produbljavati ovo kršenje ljudskih, odnosno manjinskih prava', kazala je.

REZULTATI REFERENDUMA O BRAKU 65,75 % ZA, 33,64 % PROTIV

Dodala je i kako će SDP napravii ono što su obećali u izbornom programu te da će dati maksimalna prava LGBT zajednici. 'Već bi se u Vladinoj proceduri trebao dati Zakon o registriranom partnerstvu koji će dati određena prava homoseksualnim zajednicama', kazala je Opačić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reagirali iz 'U ime obitelji' Zakon o životnom partnerstvu: Evo koja bi prava osiguravao homoseksualnim parovima Slika nije dostupna Šefica HNS-a Pusić: Do kraja ovog mandata Vlada ne treba uvoditi nikakve nove poreze

Najavila je i da će zdravstveni odgoj koji je u ovoj školskoj godini bio pilot projekt, postati redoviti predmet. 'Mislim da je je ovo pokazalo da mlade generacije moramo odgajati za puno veću toleranciju od ove koju imaju odrasli u ovom trenutku', zaključila je.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene