Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijelio ruže

Bandić: 'Strpite se malo, bit će sve u redu. Ovaj mjesec osnovat ću stranku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju je, na Međunarodni dan žena, u svojoj udruzi u Praškoj ulici Zagrepčankama dijelio ruže, a novinarima najavio da će ovaj mjesec osnovati stranku.

Milan Bandić je istaknuo da će, kao što je rekao, ovaj mjesec osnovati stranku, te da to "stoji 100 posto". Novinarima je poručio da se "strpe malo i bit će sve u redu".

Pročitajte i ovo Međunarodni Dan žena - 2 rezultati istraživanja Postoji li rodna neravnopravnost u Hrvatskoj i gdje stojimo u odnosu na druge zemlje? Dan žena - 2 Međunarodni dan žena Žene se suočavaju s diskriminacijom, neravnopravnošću, nejednakošću: "Za isti posao mi smo bile manje plaćene nego muškarci. Iz kojega razloga?"

Upitan koliko je isplativo ići na prijevremene izbore za zagrebačkog gradonačelnika, jesu li skupi, a ako ih on i teoretski dobije a ne može biti gradonačelnik, opet ćemo dobiti zamjenice ili zamjenike, Bandić je odgovorio "polako, nemojte šlogati (gatati) izbore". "Tko je rekao o izborima, polako, sve u redu. Nemojte trčati pred rudu, nije dobro trčati pred rudu, udari vas ruda po glavi. Polako, sve ima svoje vrijeme".

Upitan tko mu se više učlanjuje u Udrugu Milana Bandića žene ili muškarci i kako trenutno stoje statistički, Bandić je rekao da ih je sada negdje preko 5.000, a više je žena, što je i logično jer je i na svim njihovim listama u Gradskoj skupštini više žena, pa se onda to prati i ovdje.

"Žene su inače, što se mene tiče, bolji suradnici i partneri, ustrajnije, djelotvornije, efikasnije i ozbiljnije od muškaraca, osim kad sam ja u pitanju", rekao je. Istaknuo je kako "nema gluplje stvari nego propisati kvotu žena" jer se to u svijesti čovjeka prvo koji sastavlja listu i vodi politiku podrazumijeva. "Ako vas netko natjera da namjerno radite kvote ženske, onda je to bedastoća, to mora izići iz vašeg habitusa političkog. Mi smo na zadnjim izborima u petom mjesecu 2013. to napravili bez zakona i bez naredbi. To ili imate u sebi, ili nemate, kao i sve drugo", istaknuo je.

Upitan kako komentira što je sinoć 40 ljudi na Peščenici istupilo iz SDP-a i došlo kod njega, Bandić je odgovorio da ne gleda on tko je sve pristupio.

Zagrepčani okrenuli leđa Bandiću, Švaljek im je bolja!

"Ja vam moram reći da ne dvojim da mi nećemo za dva mjeseca napraviti najorganiziraniju organizaciju i stranku u gradu Zagrebu od svih stranaka koje djeluju na gradu Zagrebu", poručio je Bandić te dodao da se nakon toga šire i u cijelu Hrvatsku.

Na pitanje koliko mu je ozbiljna protivnica ministrica graditeljstva i predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš, koja je najavila kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu, Bandić je odgovorio da je "ona jedna fina gospođa". "Dobro smo surađivali, želim joj sve dobro", poručio je.

Upitan kako komentira što je danas u njegovoj udruzi puno žena, ali nema njegove zamjenice Sandre Švaljek, Bandić je odgovorio: "Sandra radi, ona je u funkciji gradonačelnika, obnaša posao gradonačelnika".

"I molim vas lijepo - sve najbolje o mojim zamjenicama - i o Vesni Kusin koja je ovdje došla i Sandri Švaljek koja negdje radi nešto", istaknuo je Bandić.

Upitan je li ju pozvao, Bandić je rekao da su sve građane pozvali, te da ovdje on nije slao poziv. "Mi smo pozvali proglasom, odnosno pozivom da dođu svi koji to žele, sve dame. Petnaest godina zaredom to radimo, ovaj put specifično ovdje u Praškoj, inače smo bili na tržnicama, trgovima, Gradska, Mala kavana, Jelačić plac i tako dalje. Poslije ćemo otići i na Jelačić plac i podijeliti ruže", rekao je dodajući da će njihovi aktivisti sugrađankama podijeliti osam tisuća ruža.

Bandić je poručio da "svim Zagrepčankama čestita 8. mart".

Švaljek: nisam bila u Udruzi Milana Bandića

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u nedjelju je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića svim ženama poželjela sretan Dan žena, a novinarima je odgovorila da nije bila u Udruzi Milana Bandića u Praškoj ulici te da su se družili u Maloj kavani.

Upitana je li bila u udruzi Milana Bandića u Praškoj ulici, gdje je na obilježavanju Dana žena zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio sa zamjenicom gradonačelnika Vesnom Kusin, Švaljek je odgovorila da nije bila tamo. Upitana hoće li ići, rekla je: "Evo, družili smo se u Maloj kavani i to je to za danas". Švaljek je svim ženama poželjela sretan Dan žena. "Prekrasno je vrijeme i neka se danas zabave, neka skuhaju neki vrlo jednostavan ručak, da nisu dugo uz štednjak", poručila je.

Ženama je zaželjela da im i ostali dani budu jednako lijepi i da ih "njihove bolje polovice" podržavaju u svemu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene