Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljstvo u Metkoviću

U granični prijelaz uloženo 20 milijuna kuna, a još nije u funkciji: ''Ovdje nema života''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Schengenski granični prijelaz u Metkoviću gotovo dva mjeseca kasni s otvaranjem jer nema uporabnu dozvolu.

Iz ministarstva kažu kako će je ishoditi, no građani i gradska vlast upozoravaju - prijelaz ne valja, a život u njegovoj blizini bit će nemoguć.

Granični prijelaz u Metkoviću u ulici Stjepana Radića vrijedan je 20 milijuna kuna, trebao je biti otvoren krajem veljače, no još nema uporabnu dozvolu.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Uzimao po 200 € Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode Novi granični prijelaz izluđuje Metkovčane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na kavu preko granice Pola kuće u jednoj, a pola u drugoj državi: Granični prijelaz i dalje izluđuje Metkovčane

''Zadnje informacije koje dobijamo od djelatnika koji tu rade sada je da se ne može dobiti granična dozvola jer da su tu neki ogromni promašaji napravljeni pri samoj izgradnji'', kaže Drago Daničić iz Metkovića.

Iz Ministarstva financija, koje je nadlaženo za granicu tvrde kako granični prijelaz može dobiti uporabnu dozvolu.

''Nadamo se da ćemo istu temeljem prikupljene dokumentacije za tehnički pregled i provedenog postupka pregleda i ishoditi'', poručuju.

''Nije dobar''

No gradska vlast u Metkoviću tvrdi kako ovakav granični prijelaz nije dobar, gotovo je nemoguće da se dva autobusa normalno zaobiđu, prolazi su preuski.

''Grad je ukazivao na problem graničnog prijelaza na ovome mjestu, nudili smo kao rješenje druge lokacije, naši prijedlozi nisu usvojeni, granični prijelaz je napravljen'', kaće gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur (MOST).

I napravljen je tek dvadesetak metara od kuća. Novi granični prijelaz sada je kućama bliži kilometar i pol od onog starog, praktički u njhovom dvorištu.

''Kad jedemo nešto nama se vidi autobus, šleperi, udišemo plinove od auta, nitko ne gasi auto, ovdje nema života'', kaže Zvonimir Kuralj iz Metkovića.

''Logičnije bi bilo da se sruši ova granica''

Iz ministarstva nam odgovaraju kako je Granični prijelaz Metković postavljen neposredno pored granične crte između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Građani rješenje vide samo ili u rušenju granice ili njihovih kuća.

''Logičnije bi bilo da se sruši ova granica, jer ona je napravljena krivo, ako će gradit novu trebaju je drugačije napraviti. A kuće, ja bih volio ostat u svojoj kući, ali ako bude ovakva situacija ne može se ostati ovdje'', priča Drago Daničić iz Metkovića.

Ministarstvo tvrdi kako će Uvjeti rada bit neusporedivi s uvjetima rada na dosadašnjoj lokaciji na području BIH. Iz grada jasno poručuju, nećemo dozovoliti ovaranje ovakvog graničnog prijelaza, a građani su spremni i na blokadu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene