Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko zahlađenje

U Delnicama već počeo padati snijeg: "Prošla zimska sezona iscrpila je naš proračun, a nova je pred nama"

Aktualno Galerija Katarina Jusić Mezga i Katarina Mihelčić - 1 Katarina Jusić Mezga i Katarina Mihelčić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga i Katarina Mihelčić - 2 Katarina Jusić Mezga i Katarina Mihelčić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga i Katarina Mihelčić - 3 Katarina Jusić Mezga i Katarina Mihelčić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić Mezga i Katarina Mihelčić - 4 Galerija 1/4 >>
U Delnicama je počeo padati snijeg, a koje probleme nosi snježna idila provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Je li sve spremno za dolazak hladne fronte, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga u Delnicama u kojima počinje padati snijeg.

"Ovdje su 4 stupnja, no vjetar pojačava taj osjet hladnoće", rekla je.

Je li sve spremno što se tiče najavljene promjene vremena gradonačelnicu Delnica i načelnicu stožera civilne zaštite Katarinu Mihelčić koja je rekla da su zimske službe spremne za prvi ozbiljniji snijeg i da će doći do svakog kutka grada.

"Puno veći problem je što je prošla zimska sezona iscrpila naš proračun. Nova sezona je pred nama . Financijski je to puno izazovnije nego operativno, ali operativno ćemo to riješiti", poručila je gradonačelnica. 

Pročitajte i ovo Zatvorene adventske kućice u Zagrebu - 5 (Ne)idilično vrijeme Unatoč hladnoći i kiši zapaljena prva svijeća na Manduševcu: "Ma ne smeta nam ništa, mi smo tako sretne i toliko smo čekale ovaj advent"

Jučer je palo kiše preko 100 litara.

"Jučer je bilo opet izvanredno stanje, zatvorene su dvije ceste. Iz sata u sat Kupa raste, voda raste. To je bujična rijeka i mi tu ne možemo napraviti mnogo. Apel je bio i prema nadležnim službama da napokon učinimo nešto da zaštitimo građane", rekla je.

Snijeg bi mogao vratiti čaroliju Adventa nakon što su zbog kiše programi prilagođavani.

"Snijeg uvijek ide na ruku što se tiče blagdanske čarolije Delničke adventske bajke. Ona je krenula sinoć bilo je sve dobro, danas opet kiša, ali evo ovaj snijeg bi trebao pojačati čaroliju i nadam se da će svi doći u Delnice uživati u Selu bake Mraz.

Sutra se očekuje idiličan zimski dan."Nakon cijele noći padalina trebao bi osvanuti sunčan dan", rekla je gradonačelnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u susjedstvu Izašao iz zatvora i odmah nastavio po starom: Osuđen zbog zlostavljanja, opet uhodio bivšu partnericu i kćer

Zovu prognostičari i do pola metra snijega.

"Pola metra jest puno za prvi snijeg koji pada u sezoni. Imali smo svoje rekorde koji su bili puno veći. Zimska služba je spremna, ide po prioritetima - prvo hitne službe, škole, vrtići i ostala naselja. Svi će doći na red, sve će se očistiti kao i svake godine. Uživat ćemo u snježnoj idili bez previše posljedica", rekla je Mihelčić za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene