Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Pozivati Srbe na povratak u RS više je nego provokacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić i danas se osvrnuo na izjavu premijera Republike Srpske, Milorada Dodika da je Hrvatska nastala na najvećem etničkom čišćenju nakon drugog svjetskog rata.

Smatra kako se Dodik nije ni trebao pojaviti na subotnjem skupu srpskog narodnog vijeća, a Bosnu i Hercegovinu trebalo je predstavljati predsjedništvo BiH. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SNV: 'Tražit ćemo Mesića i Tadića da ublaže negativnu atmosferu' Slika nije dostupna BiH mediji: Dodik u Zagrebu promovirao RS, Mesić odlučno odgovorio

Pozivati Srbe na povratak, ne u BiH, već u Republiku Srpsku više je od provokacije. Ne vjeruje ipak da će se Dodikove izjave, kao i izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova, Vuka Jeremića odraziti na ukupne odnose Hrvatske i Srbije. 

Glasnogovornik Vlade, Zlatko Mehun istaknuo je kako Vlada najoštrije osuđuje izjave koje je premijer Republike Srpske, Milorad Dodik dao u protekla dva dana u Zagrebu i u Banjoj Luci, te je ocijenio da je riječ o retorici koja podsjeća na onu iz Miloševićeva doba. 

>> Dodik: Mesiću je bolje da šuti; Mesić: On je bezobrazan, što on nama dolazi dijeliti lekcije 

>> BiH mediji: Dodik u Zagrebu promovirao RS, Mesić odlučno odgovorio

>> Silajdžić: 'Dodik ruši ugled BiH'

>> Sanader: 'Dodik se vraća Miloševićevoj politici'

Glasnogovornik hrvatske Vlade ističe kako je dobro poznato kakva se politka 90-ih godina vodila na ovim prostorima, tko ju je vodio i tko je za nju odgovoran. 

Upravo proteklog tjedna Međunarodni sud pravde u Hagu razmatrao je tužbu Republike Hrvatske protiv Republike Srbije za genocid.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene