Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIUDR ogorčen

'Mesić nastoji utjecati na državna tijela da se ne sudi navodnim zločincima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke izrazila je ogorčenost i zaprepaštenost načinom na koji bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, kako kažu, nastoji utjecati na policiju i sudske organe da ne sude navodnim ratnim i inim zločincima, kao što je primjerice bivši ministar policije Josip Boljkovac.

U Udruzi smatraju da još prije nego li je i podignuta optužnica i sve je još u fazi ispitivanja, Mesić vrijeđa i nastoji utjecati na države organe kad izjavljuje da je 'sve što se događa oko Boljkovca i drugih, najave pokretanja kaznenih postupaka, školski primjer pripreme političkog suđenja'.

'Otkuda i kako bivši predsjednik zna da će to biti 'političko suđenje' i zbog čega javno štiti navodne kriminalce i ratne zločince, odnosno zbog čega se toliko angažirao na zataškavanju navodnih zločina, poglavito nakon II. svjetskog rata', pitaju iz Udruge. Također pitaju i zbog čega nije posjetio i neke od hrvatskih branitelja kojima se također pripremaju optužnice za navodna zlodjela i ratne štete.

'Gdje je i u ovom slučaju njegova dobro zapamćena uzrečica 'neka organi rade svoj posao'', pitaju u UBIUDR-u iz kojega daju punu potporu ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, 'u nadi da ga u njegovim zadaćama neće skrenuti ljudi poput Mesića koji bi i sam već jednom trebao postati predmetom kriminalističke obrade'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obraćanje Saveza antfašističkih boraca 'Kulminacija desne ofanzive je uhićenje Josipa Boljkovca' Slika nije dostupna Nije iznenađen Mesić šokiran uhićenjem Boljkovca: Za sve optužuje Karamarka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene