Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40. obljetnica

Mesić: Hrvatsko proljeće nije bilo preteća samostalne Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom 40 godina Hrvatskog proljeća na Filozofskom fakultetu počeo je dvodnevni skup.

Njime se žele pomaknuti spoznaje o zbivanjima za vrijeme Hrvatskog proljeća. Skup, u organizaciji filozofskog, pravnog i fakulteta političkih znanosti te centra 'Miko Tripalo' otvoren je upravo u dvorani 7 Filozofskog fakulteta, u kojoj su se okupljali sudionici Proljeća.

Predsjednik centra 'Miko Tripalo', Stjepan Mesić, napomenuo je kako je i sam sudjelovao u pokretu, ali i naglasio kako to nije bio pokret za stvaranje samostalne hrvatske države.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić ODLUČIO EUROPSKI SUD Bivšem predsjedniku Mesiću nije povrijeđeno pravo na čast i ugled Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika Projekt na Srđu Gradonačelnik Dubrovnika prozvao Mesića zbog svjedočenja: "To je frapantno"

'Hrvatsko proljeće nije bilo pokret za stvaranje samostalne Hrvatske države, u tome smislu mi u njemu ne možemo vidjeti preteču današnje samostalne države', rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

'Hrvatsko proljeće bilo je pokret naroda, ono je bilo buđenje političke svijesti izgradnje jednog drugog tipa političke kulture nego što je mi danas imamo', ističe Josip Kregar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene