Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobro pripremljena akcija'

Mesić: Događaji u Vukovaru posljedica su davanja ustupaka desnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Mesić smatra kako su jučerašnji događaji u Vukovaru 'dobro pripremljena, organizirana i financirana akcija' do koje je došlo zbog davanja ustupaka agresivnoj desnici.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić upozorio je danas da je 'dobro pripremljena, organizirana i financirana akcija' u Vukovaru, kojom je demonstrirana nepostojeća podjela na 'narod' i 'državni vrh', pokazala svu pogubnost neodlučnosti u suočavanju sa sve agresivnijom desnicom.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Izbori Što sprječava ujedinjenje na desnici? Sumnjivi akteri u pozadini, figa u džepu, šurovanje s tajkunima, a spominju se i... bušmani Europski parlament Politička scena EU-a Desničarski val prijeti promjenama u Europskom parlamentu: Hoće li krajnja desnica preuzeti kontrolu nad političkim smjerom EU-a?

Događaji u Vukovaru posljedica su davanja ustupaka toj desnici, koji su u nekim slučajevima bili kršenje pozitivnih propisa upravo one države koja danas postoji zahvaljujući i žrtvi Vukovara, ističe Mesić u priopćenju.

Za podjelu na 'narod' i 'državni vrh' ne postoje objektivni razlozi jer je državni vrh izabran upravo voljom naroda, odnosno većine stanovnika, kaže Mesić.

>> Karamarko o događajima u Vukovaru: 'Ma naravno da iza svega stoji HDZ'

'Kao bivši predsjednik Republike Hrvatske i kao čovjek koji se u svojem političkom djelovanju dosljedno vodio idejom napretka, suživota, potpune ravnopravnosti svih građana, te načelima tolerancije i prihvaćanja različitosti, izražavam nadu da će oni koji su, temeljem svojih funkcija, na to pozvani, prepoznati i shvatiti značenje onoga što se dogodilo u Vukovaru, te da će se u budućnosti u skladu s time i ponašati', napominje Mesić.

'Hrvatska budućnost, ako je želimo, može se graditi samo i isključivo na temeljima demokracije, pune ravnopravnosti svih građana, poštivanja ljudskih prava, uključujući prava manjina i odlučnom otporu svakome skretanju s toga puta. Još nije kasno, mada je vremena sve manje', poručuje bivši predsjednik Republike. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene