Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sugrađani u šoku

Među uhićenim dilerima iz Zadra poduzetnik i ugostitelj čiji je kafić bio nagrađen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenje hrvatskih državljana zbog krijumčarenja 174 kilograma kokaina u Dominikanskoj Republici podignulo je veliku buru među Zadranima.

Policija se još uvijek ne želi službeno očitovati o slučaju, no prema neslužbenim informacijama, uhićeno je 9 osoba. Većina ih je iz Zadra.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan

Dvije osobe policiji su već poznate zbog preprodaje droge iz 2001. godine. Radi se o ugostitelju, čiji je kafić prošle godine Turistička zajednica proglasila najboljim u Zadru. Dvostruku igru igrao je još jedan zadarski poduzetnik. Susjede je u sumnju dovela izgradnja skupocjenog i velebnog imanja na ulazu u grad.

>> Zadrani u Dominikanskoj Republici pali sa 175 kilograma kokaina

'Zar im nije bilo malo imati kafić i raditi normalno, nego ići s tim i tko zna kad će on sada van. Neće nikada', tvrdi Vesna iz Zadra.

'Neka ih zatvore doživotno, da nam ne uništavaju mladost', dodala je njezina sugrađanka Keti.

Pretpostavlja se da je riječ o čistom kokainu, visoke kvalitete. Postoji mogućnost miješanja s drugim supstancama, pa se količina mogla višestruko povećati, a vrijednost na tržištu dosegnuti 20 milijuna eura.

Droga je navodno bila namijenjena tržištu zapadnog Balkana, a pretpostavlja se da je dio trebao stići i do Zadra. 'Jedan gram kokaina na ilegalnom zadarskom narko-tržištu košta negdje oko 40 eura, što bi značilo 1 kilogram kokaina je oko 40 tisuća eura', tvrdi kriminalist Antun Novoselović.

Otprije poznati po preprodaji droge

Policiji su uhićeni poznati zbog ranijih preprodaja droge. No, povratak narko-miljeu, tvrde stručnjaci, nije rijetkost. 'To je jedan od najproduktivnijih, odnosno, najunosnijih oblika organiziranog kriminaliteta. To je njihovo osnovno zanimanje, to je jednostavno njihovo način i sredstvo življenja', tvrdi Antun Novoselović.

O izručenju zasad nema informacija. Na potezu je hrvatsko pravosuđe.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene