Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvoz znanja

Među najboljima u svijetu: Strani liječnici uče od hrvatskih kolega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da su hrvatski liječnici među najboljima na svijetu govori i sljedeći podatak - liječnici iz 19 zemalja uče od hrvatskih liječnika najnovije svjetske trendove u operaciji i liječenje prijeloma. Sve to u sklopu poznate AO škole.

Na radionici liječnici iz cijelog svijeta uče od naših liječnika najnovije svjetske trendove u traumatologiji. 'Čini se da Hrvatska još uvijek nije prepoznata kao zemlja u koju se dolazi po znanje, pa evo, hrvatski traumatolozi mijenjaju taj stereotip, čemu govori u prilog i činjenica da imamo preko 150 polaznika iz raznih svjetskih i europskih zemalja', kazao je doktor Dinko Vidović iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Pročitajte i ovo PR oglas Predstavljen novi METRO slastičarski asortiman Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..."

'Općenito, hrvatski traumatolozi su dosegli svjetsku razinu u edukaciji i to je prepoznato vani', kazao je primarijus Mario Starešinić.

>>
Prsnuće krvnih žila u mozgu: Danas operacija, preksutra kući!

Veseli što su se na tečajeve prijavili liječnici s čak tri kontinenta- od Velike Britanije do Saudijske Arabije. 'Ovo nam daje priliku da još više ojačamo svoje znanje i mogućnosti. Zbog toga sam vrlo sretan što sam ovdje', kazao je doktor Georgios Touloupakis iz Italije.

Tako su hrvatski traumatolozi stali uz bok sa svojim ponajboljim svjetskim kolegama. 'Poznajem mnogo hrvatskih kolega koji su vrhunski stručnjaci. Mislim da je razina stručnosti ovdje jednaka kao i kod nas u Italiji', dodao je Touloupakis.

Iako se većinom govori kako su hrvatsko zdravstvo i medicina u kolapsu, ovaj događaj pokazuje upravo suprotno. 'Da smo stvarno na razini na kojoj nam mogu pozavidjeti sve ostale zemlje u regiji', kazao je primarijus Starešinić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene